Към момента случаите на коклюш в България са около 1300.

...
Към момента случаите на коклюш в България са около 1300.
Коментари Харесай

1300 са случаите на коклюш у нас

Към момента случаите на коклюш в България са към 1300. От тези инфектирани малко над 100 са в болница и огромна част от тях са признати за здравно наблюдаване, за по-активно лекуване, с цел да сме сигурни, че няма да се стигне до неприятни последствия. Това съобщи  главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Нова телевизия.

По думите му мерките, които бяха взети за понижаване на възрастта на ваксиниране и опцията да бъдат ваксинирани бременните дами стартират да дават своето отражение в допълнение, тъй че да няма необятно разпространяване. Кунчев акцентира, че близо 400 бременни дами са ваксинирани през последните дни. 

Той поучава имунизационният календар да се съблюдава и да се извършва в точния момент.

Епидемията от коклюш върви със относително ниски темпове. Бактерията намира мъчно неимунни лица, които да болести, заради което даже да зародят дребни епидемиологични гърмежи в някои учебни заведения, те са лимитирани и няма такова необятно разпространяване, изясни Кунчев.

За това дали може човек, който е преболедувал коклюш да се болести още веднъж, Кунчев бе безапелационен, че това е допустимо, само че е по-скоро изключение.

С най-високи стойности на инфектирани е Югозападна България - София област, Кюстендил, Перник и Благоевград. Те образуват над 60% от случаите. Нямаме област, в която да нямаме регистрирани случаи на коклюш. Този развой ще продължи с постепенно движение, добави той.

Кърлежите са в някакъв взрив тази година. Случаите на ухапани хора от кърлежи започнаха още от края на март. До 24 часа след впиването кърлежът се смъква леко, тъй като той не е надълбоко впит в кожата и опцията да е предал някаква зараза е минимална, сподели още Кунчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР