Отборът на Славия постигна изключително важен успех в efbet Лига.

...
Отборът на Славия постигна изключително важен успех в efbet Лига.
Коментари Харесай

Славия с изключително важен успех в efbet Лига

Отборът на Славия реализира извънредно значим триумф в efbet Лига. " Белите " се измъкнаха от " рисковата зона " във краткотрайното класиране, побеждавайки мъчно вкъщи Монтана с 2:1. В воин за столичани се трансформира австралиецът Питър Макрилос, който осъществя и двете попадения в мрежата на противника. Гостите имаха сили да се разпишат единствено един път посредством Николай Минков, само че това не ги избави от втора поредна загуба в шампионата.

Славистите към този момент са на две точки от деветия Левски, който по-късно през днешния ден гостува на Ботев (Враца). При избрани условия, Монтана може да приключи кръга и като финален в елита, стига Ботев (Пд) и Етър да завоюват своите срещи.

Монтана беше тимът, който започва по-активно в квартал " Овча купел ". Още във втората минута на Светослав Вуцов му се наложи да брани своята врата, откакто Тони Тасев напредна по фланга и насочи нещо приблизително сред изострен пас и несполучлив удар.

Отговорът на Славия беше събран в няколкото поредни статични положения пред Макенджиев. При едно от тях, Георги Вълчев можеше да се възползва по-добре от създалото се меле и шутира, но се забави прекомерно доста.

Монтана беше на секунди от откриващо попадение в 19-ата минута. Колективна неточност на Стоев и Мишо Александров разреши на Башлиев от гостите да се насочи самичък против вратаря на домакините. Миг преди някогашният футболист на Левски да стреля в " бялата " мрежа, гореспоменатите " грешници " се хвърлиха в неговите крайници и чисто докараха нещата единствено до корнер за противника.

Домакините поведоха в резултата с настъпването на 32-ата минута. Радослав Кирилов центрира в полето на Монтана, където новата звезда на " белите " Питър Макрилос се нарежда сред неориентираните Кики и Минков. Австралиецът приключи уместно с глава в мрежата на безпомощния Макенджиев.

Паритетът бързо беше възобновен, откакто гостите върнаха попадението в 37-ата. Михаил Александров още веднъж не внимаваше за включването на Башлиев. Бранителят на Монтана получи съвършено подаване от Ангелов, а по-късно продължи към Николай Минков. Въпросният изпревари персоналния си надзирател Гандри и от близко осъществя.

Но това не бе всичко от забавния свършек на първата част. Футболистите на Славия откриха нужните сили, с цел да поведат още един път до почивката. Емил Стоев направи пробив по десния фланг, който приключи с подаване към Златков. Младокът елегантно продължи с пета за Питър Макрилос, който с тежък изстрел от границата на наказателното поле, прати кълбото в горния десен ъгъл на клуба от Северозапад.

Втората част, или най-малко нейното начало, беше огромно отчаяние. Двата отбора не сътвориха нищо забавно пред вратите на противник, като за отбелязване до 65-ата минута беше единствено едно по-опасно центриране от фаул на Радослав Кирилов.

Атаката на гостите сътвори състояние едвам четвърт час преди края. Тогава несъзнателно отиграване на Андреа Христов се трансформира в подаване за Росен Кръстев, който от няколко метра направи по-трудното и вместо вратата, откри главата на вражеския защитник Патев.

Младият Светослав Вуцов имаше сериозен принос за съхраняването преднината на Славия, откакто в 86-ата минута показва отличен инстикт при изстрел от близка отдалеченост на появилия се като промяна в редиците на Монтана - Димитър Законов.

Локомотив (Пд) и Берое приключиха 1:1 в дуел от efbet Лига
Силно второ полувреме не оказа помощ на Локо (Пд) за цялостен поврат против Берое

Мартин Камбуров с гол №249 във футболния ни хайлайф

В идващия кръг от efbet Лига, Славия има мъчно посещение на Левски. Монтана приема вкъщи Черно море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР