Отбелязваме Националния празник на България – 3 март. Днес честваме

...
Отбелязваме Националния празник на България – 3 март. Днес честваме
Коментари Харесай

Честваме 143 години Свобода


Отбелязваме Националния празник на България – 3 март. Днес честваме 143 години от Освободжението на България от османско господство. Официални тържества и ритуали са планувани в цялата страна, здравните управляващи обаче анулираха честванията на връхШипка, които събират хиляди хора от страната всяка година. Въпреки това президентът Румен Радев ще се качи на върха, както направи и предходната година. В столицата и във всички градове на страната също са планувани разнообразни тържествени прояви.

Президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка. В 11.30 часа президентът ще одобри почетния строй, след което ще се организира ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Държавният глава ще произнесе слово по случай Националния празник на България – 3 март.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също ще взе участие в отбелязването на Националния празник в Габрово и на връх Шипка.

Церемонията по издигане на Националното знаме на Република България ще стартира в 11.00 часа пред паметника на Незнайния боец в столицата.

Националният военноисторически музей отбелязва 3 март с любопитни истории и филми за пътя към свободата.

На 3.03.2021 година се провежда автобусна линия №505, която ще движи до парк-музей „ Врана “. Автобусите ще се движат при следния маршрут: пл. Орлов мост – Парк-музей „ Врана “ по разписание, надлежно: първи курс от пл. Орлов мост – 09.30 часа; финален курс от парк-музей „ Врана “ – 17.35 часа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР