От Франция до Чили - расте напрежението по света, предизвикано

...
От Франция до Чили - расте напрежението по света, предизвикано
Коментари Харесай

Социалната изолация предизвика напрежение и протести по света

От Франция до Чили - пораства напрежението по света, провокирано от обществената изолираност и икономическите последствия от пандемията от COVID-19.

Сблъсъци сред полиция и младежи в парижкото предградие Аржантьой. Формалният мотив е гибелта на млад мъж в злополука с мотоциклет, виновността за която е трансферирана на органите на реда.

Безредиците обаче са следващ епизод от напрежението, провокирано от строгите ограничавания и обществената изолираност поради ковид, които на собствен ред изостриха недоволството към управляващите.

Стотици протестиращи извършиха улиците на няколко града в Испания с искане за оставката на министър-председателя Педро Санчес. Хората са разочаровани от метода, по който държавното управление работи против пандемията.

И до момента в който Испания и другите европейски страни отпускат ограниченията, в другия завършек на света ги стягат и това провокира антиправителствени митинги. Недоволството в оскъдно населено място край чилийската столица прерасна в конфликти с полицията. Хората се оплакват, че нямат храна и работа.

Президентът Себастиан Пинера разгласи в телевизионно послание, че до края на тази седмица или най-късно другата ще бъдат раздадени 2,5 милиона кошници с храна и почистващи препарати.

Разпространението на COVID-19 в Чили усили пропастта сред богати и небогати и ускори чувството за неравноправие, поради което предходната година в страната имаше всеобщи митинги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР