Най-добрите гимнастици от целия свят отново са във Варна за

...
Най-добрите гимнастици от целия свят отново са във Варна за
Коментари Харесай

Откриха Световната купа по спортна гимнастика в ДКС във Варна

Най-добрите гимнастици от целия свят още веднъж са във Варна за осмата Световна купа по спортна гимнастика. Кметът Благомир Коцев откри влиятелното съревнование, в което тази година вземат участие над 130 спортисти.

Радостен съм, че Варна още веднъж е хазаин на този шампионат от висок сан и че тази година в него вземат участие рекордните 37 страни. Това потвърждава, че спортът в морската столица се развива с високи темпове, сподели в приветствието си Коцев и пожела триумф на българските състезатели, оповестяват от пресцентъра на община Варна.

Той получи плакет от Българската федерация по спортна гимнастика в символ на признателност за поддръжката на елитното съревнование, както и юбилейна монета от домакина – Двореца на културата и спорта. Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Георги Глушков и регионалният шеф на Варна проф. Андрияна Андреева бяха измежду формалните лица на откриването. Артур Мицкевич -  технически пратеник (мъже) и Хелена Ларио - механически пратеник (жени) представляваха Международната федерация по гимнастика. Българските състезатели са представлявани от Красимир Дунев, президент на Българската федерация по гимнастика. Четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, ръководител на Организационния комитет, също е във Варна, с цел да поддържа най-хубавите ни гимнастици.

За финалите в морската столица в другите дисциплини се класираха трима от националните ни състезатели – Димитър Димитров (земя и прескок) и Йордан Александров (висилка) при мъжете и класираната за Олимпийските игри в Париж Валентина Георгиева (прескок) при дамите.

Кметът Коцев награди златния медалист на финала на земя – състезателя от Казахстан Дмитрий Патанин. Втори остана представителят на Франция, а трети в конкуренцията е също играч на Казахстан. Влезлият като запаса Димитър Димитров приключи на седма позиция на финала на земя при мъжете и остана отвън конкуренцията за медалите.

Варна приема финалите на Световната купа по спортна гимнастика за пети следващ път. Организатори на шампионата са Община Варна и Българската федерация по спортна гимнастика. Състезанието продължава и на следващия ден, 26.05.2024 година (неделя), с финали при мъжете (прескок, успоредка, висилка) и при дамите (греда, земя). Входът в Двореца на културата и спорта за всички искащи да следят високото спортно майсторство на гимнастиците е свободен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР