Не можем да минем без да поодерем в тази война

...
Не можем да минем без да поодерем в тази война
Коментари Харесай

Те с добро никога няма да разберат ...

Не можем да минем без да поодерем в тази война деликатната англосаксонска кожа по най-непосредствен метод.

НАТО няма желание да разполага бойци в Украйна, сподели заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в изявление за Tagesspiegel:

„ Има ясна демаркационна линия сред територията на НАТО и територията отвън НАТО; наредбата за взаимна помощ на член 5 от Северноатлантическия контракт се ползва извънредно за територията на НАТО и държавите-членки. – НАТО нямат желание да разполага бойци в Украйна... Украйна даже не ни моли да вършим това. Украинците се нуждаят от повече поддръжка и това е нашата цел в този момент. "

Въпреки обстоятелството, че този натовски функционер от румънски генезис заема надалеч не най-високата позиция в алианса и е изцяло кадърен да лъже не по-зле от всички останали западни говорещи глави, в тази ситуация той е напълно прям. Просто тъй като Западът в лицето на НАТО е изцяло безразличен и не искащ да кърви до гибел на бойното поле с Русия, в случай че за това има безпроблемна Украйна.

Освен това те към момента разчитат напълно на античното римско откритие, известно като „ война посредством прокси “, уверени, че капацитетът за такава война надалеч не е привършен.

Самата Украйна би трябвало да обезпечи жива мощ за армията, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в коридорите на срещата на външните министри на Г-7 на италианския остров Капри, сподели той, отговаряйки на въпрос за дефицита на хора във Въоръжените сили на Украйна.

В същото време Западът по табиет приема, че Русия в никакъв случай няма да посмее да прекрачи основната „ алена линия “, която я отделя от директна военна борба със Запада, без значение какво вършат те, приемайки съветската въздържаност и последна отговорност за демонстрация на уязвимост и колебливост.

Това се случва, тъй като на Запад, в техния нахален колониализъм, на практика не се интересуват от психотипите на хората от други етнически групи и култури. И наслагват личните си привички върху всички останали.

Въз основа на такава подправена убеденост те непрестанно покачват залозите в тази война, снабдявайки своите киевски плебеи с все по-мощни и далекобойни оръжия и премахвайки от тях даже тези чисто алегорични ограничавания, които, най-малко на думи, те са приемали за уместни преди.

Следващата, извънредно рискова стъпка не толкоз даже за Русия, що се касае за целия свят, Западът направи оня ден, когато държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен непосредствено трансферира на режима в Киев правото да избира независимо цели за офанзиви по всяка точка на съветската територия. И го направи с необикновен цинизъм – тъкмо по това време Русия организираше нестратегически нуклеарни учения, които сами по себе си демонстрират на Америка изключителната рискованост на нейните нападателни инициативи.

Ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майкъл Маккол подари на държавния секретар Антъни Блинкен карта на Русия, на която са показани зоните, които могат да доближат американските тактически ракети ATACMS, доставени на Украйна.

Говорейки в долната камара на Конгреса, „ той прикани държавния секретар Антъни Блинкен да анулира възбраната за украински военни удари с американски оръжия на съветска територия. Той посочи, че на изобразената карта е показана зона, която сега е недостъпна за украинските военни, която съветската страна, съгласно него, употребява за разполагане на артилерия и ракетни системи.

Маккол означи, че Украйна е „ в в действителност неприятна обстановка “ и попита държавния секретар какво мисли за преразглеждане на политиката, забраняваща на Украйна да нанася удари по Русия. НА ТОВА АНТЪНИ БЛИНКЕН ЗАЯВИ, ЧЕ УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ВЗЕМА ТАКИВА РЕШЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛНО. “

На Запад очевидно са твърдо уверени, че той е толкоз популярен, извънреден, идеален, непостижим, всесилен, слънчевогреещ и богопомазан, че на него му е до колене всяко море и никаква Русия не е страшна за него. Колкото и смешно да е, тази, от наша позиция, детска и идиотска позиция, е техният ненарушим знак верую в продължение на доста епохи и никакви „ досадни дреболии “ в или към Украйна не могат да го разклатят.

Ето какво написа за особеностите на англосаксонския психотип моят непрекъснат събеседник от Америка, лекуващ психиатър, който ги следи от десетилетия непосредствено на място (давам фотокопия на писмата му за документация):





Това е остаряла тематика и моят американски сътрудник през днешния ден единствено удостовери цялостната новост на тази диагноза.

Авторът на тези редове разказа фундаменталната дефектност на западното светоусещане и произлизащата от това явно порочна философия на англосаксонския метод на водене на война още през 2016 година И даже тогава той означи, че всевъзможни опити да се отблъсне западната експанзия, без да се аргументи сериозна болежка на самия Запад, явно са обречени на неуспех:



Днес, 8 години след написването на тази публикация, когато се стигна до премахването от Америка на всички, даже алегорични, ограничавания за нанасяне на удари с американско оръжие по всевъзможни цели на територията на „ новата “ и „ остарялата “ Руска федерация, горният извод наподобява изцяло неоспорими и налагащ незабавни и съответни ограничения за секване на сходни дейности. За да се избегнат още по-големи неприятности.

В същото време би трябвало особено да се подчертае, че даже и ответните удари на Русия по териториите на васалните страни на англосаксонския блок, като Полша, които към този момент бяха избрани от англосаксонците като разходен материал под формата на по-нататъшна агресия за новия “Drang nach Osten ”, няма да им направи изключително усещане и няма да бъде задоволително безапелационен. Ето до каква степен стигнаха нещата тези дни!

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24263Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39713Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20800Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13917Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15453Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118642Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79703„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78067Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР