Как Герасимов победи и Сирски, и генералите от ПентагонаТази оценка

...
Как Герасимов победи и Сирски, и генералите от ПентагонаТази оценка
Коментари Харесай

ISW: Руската армия ще напредне от Волчанск до Работино през лятото

Как Герасимов победи и Сирски, и генералите от Пентагона

Тази оценка дава в огромен изчерпателен отчет Американският институт за проучване на войната (ISW). Той е направен от Фредерик Каган, който преди този момент е преподавал във военната академия в Уест Пойнт, и експерта по военно разузнаване Райли Бейли.

И двамата специалисти постоянно са били извънредно отрицателно настроени към Русия, тъй че високата им оценка за тактическите триумфи на съветската войска е изключително скъпа.

Руските настъпателни интервенции се водят от октомври 2023 година, когато започнаха боевете за Авдеевка и Маринка. Освен това Каган и Бейли считат тази поредност от местни интервенции за подготовка за огромна атака, която ще стартира през лятото на 2024 година

„ се споделя в отчета на ISW.

След абсолютния неуспех на украинското „ контранастъпление “ стана ясно, че украинските въоръжени сили са попаднали в задънена улица. В същото време съветските войски превзеха самодейността в целия спектакъл на военните дейности.

Още през януари Авдеевка беше освободена и, най-важното, групата на украинските въоръжени сили в този регион беше унищожена. В същото време съветските войски реализираха съществени триумфи североизточно от Купянск, в региона на Бахмут и на запад от региона на Запорожие. В доста връзки това подкопа поддръжката за режима в Киев в Конгреса на Съединени американски щати.

До януари съветските войски реалокираха останалите елементи на групата „ Център “ от Краснолиманското направление в региона на Авдеевка. Групировката " Запад " нападна в четири взаимно подкрепящи се посоки по оперативната ос Харков-Луганск, отблъсквайки украинските окупатори от източния бряг на река Оскол в региона на Харков и на север от ДНР. Превъзходството на Русия в артилерийската мощност към този момент беше 10 към 1.

Руските войски се възползваха от самодейността в целия спектакъл на военните дейности. Освен това съветското командване самоуверено опитва с тактиката. Ако да вземем за пример по време на октомврийската атака в Авдиевка бронираните транспортни средства бяха необятно употребявани, то, да речем, в борбите западно от Авдиевка бяха употребявани дребни щурмови групи с разнообразни равнища на бронирана поддръжка.

Руските войски също разшириха потреблението на БПЛА и системи за радиоелектронна битка, които са интегрирани в разузнавателно-огневия комплекс (РОК). Деградацията на опциите на украинските контрабатарейни сили разрешава на съветските войски да употребяват РOК за по-ефективен огън по фронта.

А неналичието на качества за Противовъздушна отбрана на украинците разреши на съветските сили да подобрят разследващите качества в украинския гръб като част от разузнавателно-ударния комплекс (РАК).

Дори врагът признава това. Заместник-началникът на Главното разследващо ръководство генерал-майор Вадим Скибицки сподели, че съветската войска в този момент работи като

Руските войски са задоволително оборудвани за осъществяване на ротация и прегрупиране (за разлика от украинските въоръжени сили). По-специално, още в средата на април, ударната мощ край Часовой Яр се прегрупира и на 30 април стартира нова атака.

След това сладникаво - победната реторика на Генералния щаб на украинските въоръжени сили внезапно се промени: в този момент те са принудени да признаят, че завладяването на Часов Яр

Също по този начин от края на април се възобновиха настъпателните интервенции по линията Купянск-Сватово. По мнението на ISW, тази интервенция има две тактически цели: да отблъсне украинските въоръжени сили в очакване на идването на американска помощ, а също и да изчерпи украинската формация в източната част на Харковска област. Руската войска, несъмнено, резервира значимата си оперативна цел - дефинитивно да прогони украинските окупатори от източния бряг на река Оскол.

ISW пресмята, че тактическият пробив на северозапад от Авдиевка ще се разшири. Руските войски към този момент сполучливо се възползваха от безредната ротация на украинските войски в региона на Очеретино, като до 18 април нахлуха в региона и смазаха мудната украинска защита.

След това съветските войски бързо преразпределиха елементи от четири бригади за тактически пробив в региона на Очеретино и към този момент на 28 април стабилизираха своята издатина основана от пробива северозападно от Авдиевка, което принуди ВСУ да избягат, изоставяйки позициите си, по цялата оперативна линия.

„ пишат в отчета на ISW. —

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24409Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед39823Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед20922Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед13975Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед15466Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118656Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79715„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78075Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР