От БСП за пореден път изразиха недоволство, че общините на

...
От БСП за пореден път изразиха недоволство, че общините на
Коментари Харесай

БСП атакуваха ГЕРБ за парите за общините

От Българска социалистическа партия за следващ път показаха неодобрение, че общините на ГЕРБ получават повече пари от общините с кметове от Българска социалистическа партия. Социалистите обмислят да изоставен Управителния съвет на сдружението на общините, в случай че тази тематика не бъде разисквана на идното му общо заседание. Председателят на Сдружението на общините и кмет на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов дефинира рецензиите като политически операции.


Четирима представители на локалната власт от Българска социалистическа партия дружно със заместник-председателя на партията Кирил Добрев показаха позиция, че съгласно тях кабинетът " Борисов " 3 раздава пари на общините без правила. Обявиха, че са предизвикани от разпореждане от 19 декември, в което държавното управление дало следващите 146 млн. лв..
Кирил Добрев - зам.-председател на Българска социалистическа партия: Ако аршин за метода на разпределяне на парите са последните локални избори, все си мисля, че Българска социалистическа партия бяха втора политическа мощ. Начинът, по който бяха разпределени средствата са - 98 млн. за общини на ГЕРБ, 25 млн. лв. в Движение за права и свободи, 17 млн. лв. в други общини и едвам 4 млн. лв. в общини, ръководени от Българска социалистическа партия.
От ГЕРБ разясниха, че рецензиите на Българска социалистическа партия нямат съображение. Председателят на сдружението на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов ги дефинира като политически операции.
Даниел Панов - ръководител на УС на НСОРБ (по телефона): Всеки един кмет, който е определен мажоритарно на локалния избор, след избирането му, той е кмет на всички жители. И в последна сметка тези средства отиват до всички български жители в тези общини, в които са раздадени. Така че не считам, че това е средство, с което да манипулират националното съдружие и да вкарват политически отенък в Управителния съвет.
Даниел Панов не счита, че кметовете от Българска социалистическа партия би трябвало да напущат Управителния съвет на сдружението на общините. Уточни, че то е неправителствена организация и разпределянето на средства от държавния бюджет не е въпрос, който би трябвало се разисква от сдружението.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР