Кметът на Първомай Николай Митков спаси с бързата си реакция

...
Кметът на Първомай Николай Митков спаси с бързата си реакция
Коментари Харесай

Кметът на Първомай спаси ученичка, припаднала на тържество

Кметът на Първомай Николай Митков избави с бързата си реакция живота на ученичка. Това станало  на 24 май, минути преди да стартира бала на локалните зрелостници.

Момичето, което било водещо на тържествената стратегия по изпращането на зрелостниците от локалното учебно заведение " Проф. Асен "   Златаров ",  се почувствало зле, устните му посинели и се наложило кметът и още два мъже да се намесят уверено, с цел да не си стигне до още по-тежка обстановка. Митков съумял да отвори отвори устата на девойката и издърпал езика й, като предотвратил заплахата тя да го глътне. Присъстващите на място на случая хора извикали екип на Спешна помощ. Ученичката била свестена бързо. Оказало се, че от вълнението тя дълго време не консумирала храна и вода и това довело до дехидратирането на организма й.



" Бях на сцената и слушахме осъществявания на гайдари. В един миг видях, че момичето загуби равновесие, политна, а дисководещият съумя да го хване. Заедно с учителя по физическо възпитания изтичахме да окажем помощ. Тя стискаше зъби и беше със затворена уста. Отворих я със мощ и издърпах езика й. Успя да се съвземе и всичко приключи наред. Не се считам за воин ", сподели кметът. Николай Митков добави, че в учебните заведения би трябвало да се учи оказване на първа помощ, с цел да може да се реагира в точния момент при сходна обстановка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР