Суперхрана от магазина, която трябва да консумираме всеки ден. Това,

...
Суперхрана от магазина, която трябва да консумираме всеки ден. Това,
Коментари Харесай

 Суперхрана от магазина, която трябва да консумираме всеки ден

Суперхрана от магазина, която би трябвало да консумираме всеки ден. Това, което ядем, играе голяма роля за цялостното ни здраве и благоденствие. Известно е, че някои храни усилват риска от избрани положения и би трябвало да се употребяват в лимитирани количества, до момента в който други в действителност могат да ни оказват помощ да останем здрави и да ни предпазят от избрани заболявания и проблеми.

Суперхрана от магазина, която би трябвало да консумираме всеки ден

Професор Тим Спектър твърди, че може да има единствено една такава суперхрана.

Основателят на Zoe Health и академични професор по генетична епидемиология предлага да се яде по една лъжица от продукта дневно, с цел да се предотвратят сърдечно-съдови болести, възпаления, диабет вид 2 и даже рак. Говорим за зехтин.

 Суперхрана от магазина, която би трябвало да консумираме всеки ден 25.06.24 02:00 Какво е гхи и какви са изгодите му за здравето? 25.06.24 01:30 Добрият сън оказва помощ за регулирането на тежестта 25.06.24 01:00 „ Методът на зебрата “ – новата алкохолна наклонност по питейните заведения в Европа 25.06.24 00:30 Столетници от Коста Рика разкриват храните, с които се живее по-дълго и щастливо 25.06.24 00:01

Хората може да са уплашени от обстоятелството, че това е масло, нещо, което се свързва с нездравословна храна, само че има огромни изгоди за здравето, сподели той.

„ Ако би трябвало да желая суперхрана, зехтинът ще бъде една от тях. Въпреки че доста от нас са научени да се опасяват от мазнините, изследванията демонстрират, че диетите, богати на занемарен зехтин, са свързани с понижен риск от сърдечно-съдови болести, вид 2 диабет вид и рак “, изясни той.

Какви са изгодите от зехтина?

Зехтинът е богат на полифеноли, растителни съединения с антиоксидантни свойства.

Много от тези изгоди се дължат на високото наличие на полифеноли в необработения зехтин. Тези полифеноли освен имат мощен противовъзпалителен резултат, само че също по този начин предизвикват растежа на потребните чревни бактерии, насърчавайки положителното чревно здраве.

„ И с изключение на всичко останало, не мога да се сетя за по-добра композиция от зехтин и вкусни сезонни домати “, сподели професорът.

Малко са ястията, които не могат да бъдат усъвършенствани с капка зехтин, както за вашето здраве, по този начин и за вашите вкусови рецептори. Има причина зехтинът да е крайъгълен камък на средиземноморската диета.

Скорошно испанско изследване на 12 000 души откри, че тези, които употребяват една и половина супени лъжици зехтин дневно, са имали на половина по-малка възможност да умрат от сърдечно-съдови болести и това е необикновено!

Не забравяйте, че приказваме за непосредствено пресовано масло, а не за рафинирано.

 

Източник: Zoe Health /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР