Сирени за предупреждение за възможни наближаващи ракети прозвучаха в централната

...
Сирени за предупреждение за възможни наближаващи ракети прозвучаха в централната
Коментари Харесай

Сирени за въздушна опасност прозвучаха в Тел Авив

Сирени за предизвестие за вероятни наближаващи ракети прозвучаха в централната част на Тел Авив, откакто въоръженото крило на Хамас, бригадите " Ал-Касам " , съобщи, че е подхванало " огромна ракетна " офанзива против израелската столица на 26 май, заяви " Ройтерс ".

В изказване в своя канал Telegram " Ал-Касам " написа, че осемте ракетите са били изстреляни в отговор на това, което назова " ционистки кланета против цивилни ". Телевизията на Хамас " Ал-Акса " съобщи, че ракетите са били изстреляни от линията Газа.

Израелските военни не оповестиха незабавно аргументите за сирените. През послендите четири месеца те не са се чували в Тел Авив. Израелските служби за незабавна здравна помощ оповестиха, че не са получавали известия за жертви.

" Хамас " разгласи за нови пленени израелски военни в Газа

Израел отхвърли тези изказвания

Атаката е предизвестие, че ислямистката секта към момента е в положение да изстрелва ракети с огромен обхват, макар седеммесечната опустошителната израелска военна атака.

Припомняме, че Израел е упрекван за гибелта на над 35 000 палестинци от началото на войната в Газа, откакто Хамас атакува Израел на 7 октомви предходната година. Въпреки предизвестията от страна на Съединени американски щати и страните в ЕС Израел да не атакува Рафах, където се бяха изселили огромна част от палестинците, на 6 май започна така наречен от израелските власти    в Рафах.

Премиерът Бенямин Нетаняху остана безапелационен, че с нападението на Рафах ще острани последните останали батальони на Хамас и ще реализира задачата си за " цялостна победа " над екстремистите, които неотдавна са се прегрупирали в други елементи на Газа, където военните към този момент са работили.

На 20 май основният прокурор на Междунароният наказателенн съд (МНС), министъра на защитата на Израел Йоав Галант и трима от водачите на Хамас, а на 24 май съдиите на МНС Въпреки това, израелските управляващи не изключиха офанзивата в Рафах. 
 Израел не изключва атака в Рафах и след заповедта на Министерски съвет
Израел не изключва атака в Рафах и след заповедта на Министерски съвет

Според израелските управляващи, те към момента имат право на някои военни дейности там
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР