По думите на Грозев руското правителство успешно разпространява фалшиви истории

...
По думите на Грозев руското правителство успешно разпространява фалшиви истории
Коментари Харесай

Христо Грозев на форума на НАТО: Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрити от илюзорно единство

По думите на Грозев съветското държавно управление сполучливо популяризира подправени истории за западащ Запад, полезностите на народна власт и демократизъм . Един неуместен, само че доста сполучлив образец за интрига на дезинформация, публикувана посредством голям брой източници в последно време, беше подправеният разказ, че президентът Путин скоро ще разкрие доказателства, че Иисус е бил черен. Това е доста таргетирана акция за дезинформация, която реализира голям брой обсъждания в Тик Ток и Ютуб, изясни той.

Технологиите не се употребяват най-вече за положително, а за зло, уточни Грозев. Според него изкуственият разсъдък (ИИ) е също толкоз добър да разпознава неавтечнитите вести, колкото и в основаване на такова подправено наличие. Вярвам, че може и би трябвало да бъде направено още доста в използването на ИИ, да се преподава в учебно заведение даже, а не да се опитваме да възпрепятстваме научно обществото и децата да работят с ИИ, тъй като ИИ към този момент се употребява като оръжие от злонамерени лица, сподели още Христо Грозев.

По-късно следобяд Грозев взе участие и в Политическия комитет .

Русия се управлява от елита и даже революциите, които се считат за известни, идващи от хората, са действително проведени от горната страна, те са били преврати , които след това се показват като гражданска война, сподели той. Ако чакаме да има смяна в Русия, няма да стане по този начин, както съвсем се случи в Беларус, или както се случи в Украйна. Ако стане такава смяна, това ще е посредством прелом, дали ще е кървясъл, или не, не може да знаем, разяснява Грозев.

Доколкото разбирам и имам вяра от диалога си с хора, близки до режима - подобен вид е вероятен и не виждам за какво да не им имаме вяра, сподели още той.

Изграждането на резистентен и благонадежден механизъм за предварителна защита и противопоставяне на дезинформацията е инвестиция в дълготраен проект, съобщи по-рано през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който също взе участие във втория ден на форума

Военният министър Атанас Запрянов също приказва на форума през вчерашния ден за хибридната война на Русия сцел въздействие на евроизборите. Той изиска и усилване на защитата в Черно море.   Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в София в понеделник, когато ще бъде и пленарното съвещание на форума. Той ще има среща и с премиера Димитър Главчев в Министерския съвет.

От 25-и до 27 май Народното събрание е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. В нея вземат участие близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации. Участниците в сесията ще обсъдят основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Тази година България отбелязва 20 години участие в НАТО. На 29 март 2004 година във Вашингтон България подава документите си по присъединението към Северноатлантическия контракт и с това става част от политическия и боен съюз НАТО. Заедно с България се причисляват и Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР