И от БСП ще откажат поканата на ГЕРБ за преговори

...
И от БСП ще откажат поканата на ГЕРБ за преговори
Коментари Харесай

И БСП отказаха на ГЕРБ: Няма да преговарят за правителство, само за политики

И от Българска социалистическа партия ще откажат поканата на ГЕРБ за договаряния за сформиране на държавно управление. Това разгласи Борислав Гуцанов.

" Не е допустимо проверка на решението, тъй като е конгресно - да не се взе участие в държавно управление на ГЕРБ ", безапелационен е Гуцанов, който ще е ръководител на парламентарната група на Коалиция " Българска социалистическа партия за България. За нас въпросът е привършен. Когато приказваме за държавно управление няма да отидем. Ако се приказва за политики в Народно събрание, е обикновено да има избрани разговори. "

Гуцанов обаче призна, че не е осведомен с детайлностите от поканата. 

Той разяснява " изхвърлянето " на новия народен представител на социалистите Калоян Методиев.

" Националният съвет първо прикани Калоян Методиев, с голямо болшинство без нито един глас " срещу " или " въздържал се ", което рядко се случва, да се отдръпна от Народно събрание ", изясни Гуцанов, признавайки, че Методиев не е бил препоръчан на Национален съвет като претендент, когато са се редили листите.

" Беше оставено празно пространство за съдружен сътрудник или гражданска квота. Националният съвет не е обсъждал Методиев като претендент за народен представител. Той се появи при регистрацията на листата в изборната комисия ", разкри Гуцанов пред БНР. 

По-рано през днешния ден ГЕРБ-СДС изпрати предложения за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно заседание. По време на диалозите ГЕРБ – Съюз на демократичните сили предлага да бъдат разисквани тематиките, засягащи дневния ред на обществото и опцията за поддръжка на държавно управление, което да показа отговорността за ръководството на България.

Първият диалог на ГЕРБ-СДС беше с Движение за права и свободи. От партията на Бойко Борисов поканиха обединенията, които влизат в 50-ото Народно заседание по реда на електоралната им тежест.

Втората среща през днешния ден трябваше да е с ПП-ДБ, само че те обявиха в писмо, че няма да вземат участие в договарянията.

От " Възраждане " и " Величие " също отхвърлиха диалог за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР