Украйна е готова да проведе първа глобална среща на върха,

...
Украйна е готова да проведе първа глобална среща на върха,
Коментари Харесай

Украйна се моли на развиващите се нации на мирната среща в Швейцария

Украйна е подготвена да организира първа световна среща на върха, ориентирана към разширение на поддръжката за мирния проект на Киев и оказване на напън върху Москва за преустановяване на войната.

Около 80 международни водачи се чакат в швейцарския курорт Бюргенщок в събота и неделя, където президентът Володимир Зеленски ще се обърне към народи, които са били безразлични към тежкото състояние на нацията му, повече от две години след пълномащабното навлизане на Русия. Той ще се придържа към три от 10-те точки в своя кротичък проект: нуклеарна сигурност, продоволствена сигурност и връщане на украинци, в това число деца, арестувани от Русия.

Оставащите точки, които включват цялостното оттегляне на съветските сили от украинска територия, ще бъдат прегледани на по-късен стадий, споделиха публични лица.

Владимир Путин не е поканен на срещата и Кремъл сподели, че по този начин или другояче не би приел поканата. Китай, Саудитска Арабия и Бразилия отхвърлиха да вземат участие заради отсъствието на съветския президент.

По вр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР