Оперативно - издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Сашко от

...
Оперативно - издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Сашко от
Коментари Харесай

МВР дири Сашко по нови терени, няма да ги казва

Оперативно - издирвателните дейности по търсенето на 12-годишния Сашко от Перник от през днешния ден не престават под нова форма и с друго систематизиране на силите и средствата, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, написа Българска телеграфна агенция.

Специалисти ще ревизират още веднъж и по-обстойно труднодостъпни места.

Общо 60 чиновници на Министерство на вътрешните работи не престават издирването, вземат участие сили на регионалните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция " Национална полиция ".

Продължава търсенето на нови очевидци и хора, които биха дали информация за детето.

Доброволците, които се включиха в издирването, оповестиха през днешния ден, че приключват огромните търсения. Причината е, че към този момент седми ден няма диря от детето и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето, с оглед и на утежняването на времето.

Въпреки това доброволци остават в подготвеност да реагират при съществуване на горещи сигнали за местонахождението на Александър.

От Окръжната прокуратура в Перник оповестиха, че работят по всички версии за изгубването и нито една не е изключена. От полицията оповестиха, че ще търсят тук-там, които авансово няма да оповестяват.

От началото на акцията са проверявани приблизително по 50 сигнала от жители на денонощие. Разпитани са над 12 свидетели - бащата, бабата, дядото на детето, гледачката, както и педагози. Майката - Радостина Цветанова, която живее в чужбина, също е привикана на разпит като очевидец.

Проведени са голям брой беседи и диалози с бащата на Александър и са назначени две експертизи.

Детайлно е тестван 20-километров радиус от мястото на изгубването му в планината Голо бърдо.

Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдаване в региона, както и голям брой такива за защита на частни домове и публични пространства. Претърсени са изоставени здания, учебни заведения и детски градини, жилищни и икономически постройки, шахти, водоеми и цялата гориста околност в 20-километровата зона. Паралелно с това служители на реда и доброволци са ревизирали всички обитаеми места в общините от област Перник. И в тях са претърсени големи горски територии, жилищни и публични здания и места, където вероятно може да се намира момчето.

В профила си във Facebook бащата на Сашко - Александър Цветанов съобщи, че е прекарал повече от 4 часа в полицейското ръководство в Перник, където се е подложил на детектор на лъжата.

" Детекторът на лъжата сподели, че споделям истината, само че това не е от голяма важност за мен, тъй като синът ми го няма! Сашо, върни се към този момент! ", написа той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР