Оказва се, че ядките са много по-полезни, отколкото предполагахме. Те влияят

...
Оказва се, че ядките са много по-полезни, отколкото предполагахме.
Те влияят
Коментари Харесай

Топим мазнини около талията с ядки

Оказва се, че ядките са доста по-полезни, в сравнение с предполагахме.

Те въздействат позитивно освен на здравето, само че и за диетата ни. Разбира се, би трябвало да залагаме единствено на сурови ядки, а не на печени, а още по-малко пък на карамелизирани. Ясно е, че те са бъкани с доста сол или със захар.

Испански учени декларират, че суровите ядки имат свойството да топят мазнинките по корема. Освен това те контролират захарта и кръвното налягане.

Учените от университета в Барселона настояват, че са ни нужни единствено 28 грама дневно сурови небелени орехи, бадеми и лешници, с цел да се радваме на положително здраве. Те поучават да похапваме по шепа ядки дневно. Така ще се заситим и ще понижим апетита.

Те изясняват, че за първи път съумяват да открият връзка сред яденето на ядки и повишението на равнищата на серотонин. А както знаем, това е хормонът, който понижава апетита, усъвършенства функционалностите на сърцето и ни прави щастливи.

Испанските учени предизвестяват, че единствено постоянното изразходване на ядки може да помогне за стопяване на непотребните килограми и за понижаване на заплахата от диабет от втори вид и от сърдечно заболяване. Това се дължи на многото здравословни мазнини и антиоксиданти, които ядките съдържат.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР