При 50-60 км/ч автомобилът на НСО става уязвим. Може да

...
При 50-60 км/ч автомобилът на НСО става уязвим. Може да
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Дори да има знак, скоростта не се намалява, защото там може да се извърши атентат

" При 50-60 км/ч автомобилът на НСО става уязвим. Може да има 20-30 километра бонификация от позиция на сигурността на охраняемото лице ". Това изясни пред БНР ген. Димитър Владимиров, някогашен шеф на НСО, във връзка злополуката край Аксаково с кола на НСО, в която се е возил водачът на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

" Има едно мълчешком предписание, че когато има знак, скоростта не се понижава до маркираната, тъй като някой може да има желание да извърши атентат против автомобила с охраняемото лице. Това се практикува по целия свят ".

Статистиката демонстрира, че на година от чиновници на НСО се изминават към 2.5 млн. километра , означи ген. Владимиров и уточни, че за същия интервал се записват едвам по 3-4 произшествия, в които те вземат участие. В множеството случаи обаче едвам една от тях е по виновност на чиновниците на НСО.

" Шофьорите знаят, че началници са им не охраняемите лица, а тези, които ръководят НСО ".

Ген. Димитър Владимиров разяснява също покушението върху словашкия министър председател Роберт Фицо и грешките, позволени от защитата му.

" Когато има срещи с жители, би трябвало наложително да има авангард от защитата, контролиращ тези, които контактуват с министър-председателя. Такова нещо не се видя. Второ – охранителите бяха на разстояние от него.

Когато проехтява изстрел, задължението на защитата е по най-бързия метод да смъкна охраняемото лице на земята. Единият охранител би трябвало да го покрие, а другите – да спомагат за залавяне на атентатора. Тук се получи нещо фрапиращо - четири патрона и едвам тогава идва реакцията на защитата. Това са закъснели дейности ".

В НСО имаме два случая, при които наоколо до президента Желев бяха разкрити от авангарда хора, които имат оръжие, уточни още ген. Владимиров в предаването " РадиоТочака ".

Той приготвя книга, в коята ще опише и за други моменти, в които са спасявани от нападение високопоставени политически фигури.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР