През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и

...
През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и
Коментари Харесай

Пак се чакат дъждове, предупреждават синоптиците

През идващото денонощие облачността ще е раздрана, най-вече забележителна и на доста места от запад на изток ще превали временен дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в планинските региони от западната половина на страната преваляванията ще са краткотрайно интензивни, а в Югозападна България е допустимо и да прегърми. Максималните температури ще са най-вече сред 21° и 26°, малко по-високи в източните региони на Горнотракийската равнина, в София - към 21°.                             

Атмосферното налягане ще бъде към междинното за месеца.           

Над Черноморието облачността ще бъде раздрана, след обяд - най-вече забележителна и тук-там по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е най-вече забележителна и ще има превалявания от дъжд. В масивите от западната половина на страната преваляванията ще са краткотрайно интензивни, в обособени региони и ще прегърми. След обяд преваляванията ще спрат. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи - до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 10°.

В понеделник и вторник ще доминира слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до сдържан от изток-югоизток. Температурите ще се покачат и във вторник оптималните ще бъдат сред 24° и 29°.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР