Тя е обичана и презирана. Критикувана и възхвалявана. За някои

...
Тя е обичана и презирана. Критикувана и възхвалявана. За някои
Коментари Харесай

Хилари Клинтън - Желязната дама на САЩ

Тя е обичана и презирана. Критикувана и възхвалявана. За някои е „ желязната лейди ", за други - само „ амбициозна жена без политически умения ".

 

Хилари Клинтън постоянно е предизвиквала реакции, само че в никакъв случай беразразличие.

 

Жената с многото функции. Вече съвсем 4 десетилетия Хилари Клинтън ловко стъпва по публичната сцена на Съединените щати. Била е първа дама, сенатор, държавен секретар, юрист, бранител на правата на дамите. Но в каквато и роля да се е впускала, в никакъв случай не е слагала маска, а постоянно е оставала вярна на себе си и на своите убеждения.

 

" Господин Тръмп ме подлага на критика, че залагам на " женската карта ". Е, в случай че битката за здравеопзването на дамите и за равното възнаграждение е " женска карта ", то тогава в действителност го върша ", споделя Клинтън.

 

Животът й е поднасял разнообразни изненади, забърквал я в кавги и я изправял пред сложни решения, само че всякога тя е успявала да се изправи.

 

" Когато си нокаутиран, единственото, което има значение, е да се изправиш ", добавя тя.

 

Хилари признава, че е допускала неточности, само че постоянно се е учила от тях. „ Сбърках. Просто и ясно ", написа в записките си някогашният държавен секретар за решението си да поддържа военната интервенция в Ирак.

Грешка, безчинство или безконтролно държание - решението на Хилари да употребява персонален сървър, до момента в който е била първи посланик на Съединените щати, я изправи пред нови тествания. Скандалът се развихри преди година, продължи да тлее и да се разпалва през цялата предизборна акция. Не угасна и през април, когато от ФБР взеха решение, че няма учредения Хилари да бъде упрекната в закононарушение.

 

Като първи посланик на Съединените щати, Хилари Клинтън посети 112 страни, измежду които и България. В дипломацията заложи на личностното другарство. Нападението против американското посолство в либийския град Бенгази през 2012-та е черното леке в дипломатическата кариера на Хилари. Атаката лиши живота на четирима дипломати, в това число на американския дипломат и докара до нов скандал и ново следствие против Клинтън.

 

Факт е, че има четирима починали американци. Няма значение дали става въпрос за някакъв митинг или просто някакви хора са решили да убият американци. Нашата работа е да разберем какво е станало и да предотвратим сходни случаи.

 

Противниците й я упрекват, че е влезнала в политиката преди 16 години с единствената цел да се върне на Пенсилвания авеню. Критикуват я, че нито възрастта й, нито здравословните й проблеми са я отказали от Белия дом.

 

Упрекват я, че не е прочувствена, че е дистанцирана и даже, че не е умела за огромните политическите игри. Но не такава е тя за съперника си от президентската конкуренция през 2008-ма година.

 

" Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой в никакъв случай не е бил по-способен от Хилари Клинтън да служи като президент на Съединените щати ", уверен е Барак Обама.

 

Откакто е на публичната сцена, Хилари Клинтън потвърди, че има голяма воля за победа, в никакъв случай не се предава и в никакъв случай не губи вяра. Според някои тези качества са присъщи единствено на една „ желязна дама ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР