При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от

...
</TD
>При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от
Коментари Харесай

Десетки пловдивчани бяха диагностицирани

При голям интерес минаха безплатните прегледи на сърцето, проведени от УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив. Над 300 души бяха прегледани в двата дни на акцията, извършена в университетската болница и на центъра пред община Пловдив. Събитието се състоя във връзка 17 май - Световния ден за битка с хипертонията.

Благодарение на профилактичните прегледи, десетки пациенти бяха диагностицирани с нараснали стойности на кръвното налягане.  Лекарите съумяха да управляват тези стойности и да насочат пациентите към уместно лекуване. Специалистите оповестяват, че най-честите случаи, открити по време на акцията, са свързани с артериална хипертония. Често се е налагало да поправят съществуващи лечения или и да предписват нови, заради неспазването на предходни лекувания.

Средната възраст на миналите обзор е от 50 до 75 години. Кръвното налягане на огромна част от тях е 135/70 и 150/85. Уловени бяха и стойности като 170/100, а тези пациенти до момента не са търсили здравна помощ до този миг.

В приемния кабинет № 11 на бул. " Пещерско шосе " 66 прегледите се правиха от специализанта доктор Елиза Актерян, както и от стажант-лекарите Елица Желязкова, Анна Георгиева, Сибел Азиз и Даниела Зотева - Карамитева от Клиниката по кардиология на университетската болница. От 9:00 до 13:00 часа минаха огромен брой искащи за обзор, които останаха мощно впечатлени от отношението и професионализма на медицинския екип.

" Много хубава самодейност. Научих за безплатните прегледи от братовчедка ми.  Изключително значимо е да се ревизираме от време на време. Силно удивена съм от младите лекари тук. Много са деликатни, изясняват всичко в детайли, тъй че да няма нищо неразбираемо. Дават ни потребни препоръки и се държат благо. Поздравявам ги! ", показа една от пациентките. 

Лечебното заведение, дружно със своите лекари и медицински експерти, взе участие и в организацията на всеобщото премерване на кръвно налягане и на пл. " Стефан Стамболов " пред община Пловдив.

“Световният ден за битка с хипертонията е отлична опция да напомним на обществото за сериозността на това положение. Високото кръвно налягане е един от водещите рискови фактори за сърдечно-съдови болести, които са съществена причина за смъртност в международен мащаб. Нашата цел е да осведомяваме пациентите и да им помогнем да ръководят своето здраве по-ефективно. Радвам се, че младите ни лекари демонстрират такова равнище на професионализъм и внимание към пациентите ", сподели началникът на клиниката проф. доктор Федя Николов.

 Инициативата на УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив показва значимостта на постоянните профилактични прегледи и дейната роля на здравните експерти в битката с хипертонията. Прегледите не престават да бъдат значим инструмент в диагностиката и контрола на това необятно публикувано заболяване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР