Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за

...
Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за
Коментари Харесай

Радев: На тези избори ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас. Това съобщи президентът Румен Радев от Ямбол.

Държавният глава напомни, че всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. „ Страстите от войната да се придвижват тук и насилието от войната да се придвижва тук не довят до нищо положително и за такива дейности би трябвало да се търси отговорност “, акцентира Радев.

Той съобщи, че последствията от всичко това следим и сега. „ Ако по този начин не престават нещата и не се постави завършек на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, производства. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, само че и за цяла Европа “, предизвести българският президент. Той счита, че „ всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен надлежно и за Русия, и за всички нас “.

Радев прикани за полагане на политически старания за мир, а не за наливане на оръжия. „ С оръжия, без оръжия ние отиваме към подобен излаз. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало да плащаме “, сподели той и добави, че „ това е неизбежно “.

Държавният глава уточни, че тази обстановка неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в Съединени американски щати. „ Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира. Всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това “, акцентира Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР