Ню Йорк в снежен капан. Силната снежна буря в североизточната

...
Ню Йорк в снежен капан. Силната снежна буря в североизточната
Коментари Харесай

Ню Йорк в снежен капан /СНИМКИ/

Ню Йорк в снежен капан. Силната снежна стихия в североизточната част на Съединени американски щати аргументи ограничавания на придвижването и затваряне на летища, учебни заведения и центрове за имунизиране против Коронавирус, съобщи Франс прес.



От Вашингтон до Бостън и от Пенсилвания до Мейн десетки милиони поданици бяха в положение на нараснала подготвеност поради бурята.

На места снежната завивка доближи 40 см, като през идващите часове се чака снеговалежът да продължи, оповестиха от американската Национална метеорологична работа.

Бурята накара част от жителите на Ню Йорк, където тук-там снежната завивка доближи 50 см, да си напомнят историческите снеговалежи от интервала 22-24 януари 2016 година, когато снежната завивка доближи близо 70 см, отбелязва още Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи локално изключително състояние, с цел да може да улесни работите по разчистването на снега и работата на специфичните екипи.

Училищата в Ню Йорк, които останаха отворени макар пандемията от ковид, ще бъдат затворени и на следващия ден. Де Блазио помоли нюйоркчани да заобикалят да се придвижват из града, в случай че това не е извънредно неотложно.

" При този темп на снеговалежа, снегорините не могат да се оправят ", съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо. Той също прикани нюйоркчани да лимитират напредването си, като предизвести, че водачите на коли могат да се окажат блокирани  по затрупаните със сняг пътища.

Snow falls on New York City's Times Square ☃️
— Reuters (@Reuters)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР