Нямам очаквания към втория мандат и дори се учудвам защо

...
Нямам очаквания към втория мандат и дори се учудвам защо
Коментари Харесай

Йотова учудена как Денков се е съгласил да стане кандидат-премиер

" Нямам упования към втория мандат и даже се удивлявам за какво акад. Денков се е съгласил да бъде претендент за министър председател. Не виждам никакъв възторг. Дори когато човек постъпва на нова работа има повече упоритости ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова. 

" Никак няма да е елементарно на ГЕРБ да излезе от изолацията, откакто не беше подсилен неоспорим престиж, който предложиха. Движение за права и свободи не беше предостатъчно от проектокабинета на проф. Николай Габровски. Президентът даде задоволително време за диалози сред партиите. При предходния кабинет, в който имаше коалиция, имаше упования за постоянно държавно управление. Може пък акад. Денков да ни изненада ", сподели още Йотова.

" Третият мандат е политически, която и партия да го получи. Отговорността ще е на мандатоносителя. Нека да забележим първо обаче какво ще предложи " Продължаваме промяната ". Тогава ще се види дали има късмет за сформиране на държавното управление. Надявам се от Политическа партия да са си взели поука от предходното ръководство. Много е хубаво е, когато спечелиш Световното състезание, само че по-сладко е, в случай че успееш да запазиш купата. За това би трябвало освен това - екип, общественост и вътрешна алхимия. Политическа партия би трябвало да предложи нещо по-различно, а не феодално систематизиране на политическите сили. Повечето от тях оферират верни решения, които не са разнообразни. Никой обаче не споделя по какъв начин си показва България след една година. Истинското водачество е да предложиш своята картина и да убедиш останалите, че си прав. Ако тръгнеш да правиш взаимни отстъпки, то това към този момент не е ръководство. Ние нищо не сме счупили, тъй като има длъжностен кабинет, който пази българската конституция ", разяснява вицепрезидентът. 

Тя е недоволна от думите на Росен Плевнелиев, който приказва против служебния кабинет и съпоставя страната при ръководството на Радев с бананова република. Йотова добави, че в друга страна, при сходни изявления, историята щяла да го изключи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР