Изявленията на президента Румен Радев за войната в Украйна, направени

...
Изявленията на президента Румен Радев за войната в Украйна, направени
Коментари Харесай

Парламентарните партии реагираха на проруската позиция на Радев за Украйна

Изявленията на президента Румен Радев за войната в Украйна, направени по време на визитата му в Унгария, предизвиката реакции от страна на парламентарно показаните партии.

Радев и унгарският му сътрудник Тамаш Шуйок обявиха през вчерашния ден, че изходът от войната не е в изпращането на повече оръжие и че тя би трябвало да бъде прекъсната, а решението би трябвало да бъде открито с " дипломатически принадлежности " - позиция, резонираща с тази на президента на Русия Владимир Путин, който разгласи подготвеност за мир при положение, че завладените до момента украински територии бъдат приети за съветски.
Радев изрази неодобрение против " изпращането на войски " от НАТО в Украйна, което прозвуча като подстрекателство, че въпросът е на дневен ред.

В отговор на товаот Министерството на защитата през днешния ден обявиха, че България няма да участвапо никакъв метод с военнослужещи на територията на Украйна, като подсетиха, че това не може да стане без решение на Народното събрание.

Думите на Радев породиха мнения измежду политическите сили.

Тази заран ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевскиопредели като неприемливо и безконтролно държанието надържавният глава - по думите му Радевплаши хората с неистинен изказвания.

ГЕРБ също разясниха тематиката. " Ако имаше предложение, каквото и да било, за изпращане на войски в Украйна, без значение от коя страна в Европа,ние бихме били срещу.И това е изрично наше мнение ", съобщи Делян Добрев, представен от Нова ТВ.

От ПП-ДБ нападнаха изявлението на президента. „ В България този въпросникога не е бил обсъждан,ние особено заБългарската войска, по какъвто и да е метод, да участваме във военни дейности в Украйна. Това еедва ли не вид провокация.За следващ път българският президент показасвоите благосклонности към Путин,за страдание. ” - акцентира Атанас Атанасов.

Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ се солидаризираха с проруската позиция на Радев.

От партията на Костадин Костадинов оповестиха, че президентът за следващ път е повтарил позицията на „ Възраждане ”, която пазят от години.

БСПнастоя Народното събрание да се произнесе срещу изпращането на войски.

„ Категорично - да не се изпраща и един боец в Украйна. Единственият метод да се реши този въпрос е ръководителят на Народното събрание да свика изключително съвещание на Народното събрание и да се вземе едно само решение - България няма да изпраща бойци в Украйна. Точка. ” - съобщи Корнелия Нинова.

От „ ИТН ” не излязоха с коментар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР