България записа поредно силно участие и спечели четири титли и

...
България записа поредно силно участие и спечели четири титли и
Коментари Харесай

Гимнастичките ни се връщат с 9 медала от европейското първенство - 4 от тях са златни

България записа следващо мощно присъединяване и завоюва четири трофеи и общо девет медала от 40-о Европейско състезание по художествена гимнастика, което приключи през днешния ден в зала " Ласло Пап " в унгарската столица Будапеща. Националките завоюваха четири златни, два сребърни и три бронзови оценки, като измежду тях са първите места в многобоя при дамите, при ансамблите и в отборната конкуренция. Така те още веднъж потвърдиха, че са водеща мощ в този спорт, оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

България записа следващо мощно присъединяване и завоюва четири трофеи и общо девет медала от 40-о Европейско състезание по художествена гимнастика, което приключи през днешния ден в зала " Ласло Пап " в унгарската столица Будапеща. Националките завоюваха четири златни, два сребърни и три бронзови оценки, като измежду тях са първите места в многобоя при дамите, при ансамблите и в отборната конкуренция. Така те още веднъж потвърдиха, че са водеща мощ в този спорт.

В днешния заключителен ден Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева завоюваха един златен, един сребърен и два бронзови медала. Първа европейска купа на обръч за страната от 1988 година донесе Боряна Калейн. Възпитаничката на Марияна Памукова беше безапелационна в съчетанието си и взе златото. На финала на бухалки тя се окичи с бронза.

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова завоюва сребро на обръч. Възпитаничката на Валентина Иванова записа четвърто място на лента и пето на топка.

Дебютантката на Европейското състезание при дамите Елвира Краснобаева позволи съществени неточности на финала на бухалки и приключи на седма, само че на лента сподели своята класа и завоюва бронзовия орден.

Много мощно се показаха самостоятелните гимнастички, а това оказа помощ на отбора да отбрани и отборното злато. Вчера Стилияна Николова завоюва първа безспорна европейска купа, която остава в България, откакто в Баку златото взе Боряна Калейн.

Ансамбълът на България отбрани безспорната си купа в многобоя. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безапелационни и в двете си изигравания нощес. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, които са европейски шампионки в многобоя от Баку 2023, получиха за композицията си с пет обръча извънредно високата оценка от 39.150 точки. На три ленти и две топки българките също играха ужасно и бяха оценени с 34.850 точки. Така те събраха 74.000 точки и взеха златните оценки за втора поредна година.

На финалите през днешния ден българките се класираха четвърти с пет обръча и осми на три ленти и две топки, откакто позволиха съществени неточности при второто си излизане на килима.

Още две оценки за страната ни донесоха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова, които взеха надлежно сребро на лента и бронз на топка на финалите на обособените уреди, а също така се подредиха четвърти отборно, допълват от БФХГ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР