Броят на загиналите при руските удари срещу строителния супермаркет Епицентр“

...
Броят на загиналите при руските удари срещу строителния супермаркет Епицентр“
Коментари Харесай

16 станаха жертвите на руската атака срещу хипермаркет в Харкив, има хора в неизвестност

Броят на починалите при съветските удари против строителния супермаркет „ Епицентр “ в Харкив се усили до 16, заяви шефът на регионалната военна администрация Олег Синегубов, до момента в който спасителите не престават да претърсват овъглените парчета за тела.
„ За страдание към този момент са регистрирани 16 мъртви “, сподели Синегубов, представен от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

При съветската офанзива са ранени 43-ма души.

Руските удари в събота провокираха голям пожар в хипермаркета - провалите от високата температура затрудняват идентифицирането на починалите. По данни на полицията единствено шест от жертвите са разпознати, в това число 12-годишно момиченце, което е било на посетители в града.
Няколко души към момента се водят като изчезнали.
Полицията помоли роднините да дадат ДНК проби, с цел да оказват помощ за идентифицирането на телата в опустошения магазин в североизточните околности на града.

„ Отне 16 пъклен часа, с цел да се укротят пламъците “, уточни вътрешният министър Игор Клименко.

Президентът Володимир Зеленски осъди офанзивата пред деня против явно цивилна цел.
„ Само луди като Путин са способни да убиват и тероризират хора по подобен лицемерен метод “, сподели той, опровергавайки съветските изказвания, че ракетният удар по хипермаркета е унищожил " боен склад " и " команден пункт ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР