Но делът на телевизорите със свръх-висока резолюция ще растеКъм края

...
Но делът на телевизорите със свръх-висока резолюция ще растеКъм края
Коментари Харесай

Инвестициите в 8К съдържание не са оправдани в момента

Но делът на тв приемниците със свръх-висока резолюция ще пораства

Към края на 2025 година към 56 милиона семейства по света ще имат 8К тв приемници (източник: CC0 Public Domain)

Макар че тв приемниците с резолюция 8K (7680×4320 пиксела) се появиха на пазара единствено преди няколко месеца, анализаторите чакат тези модели относително скоро да обхванат в домовете на хората. Но достъпът до 8К наличие ще остане стеснен.

Към края на 2025 година към 56 милиона семейства по света ще имат 8К тв приемници, предвижда Strategy Analytics. Най-широко разпространяване 8K тв приемниците ще получат в Съединени американски щати, където степента им на навлизане ще доближи 8% в края на обсъждания интервал.

Тази година се чака да бъдат продадени 500 хиляди 8К тв приемника в международен мащаб. С изключение на Съединени американски щати, където огромните ТВ размери са нещо всекидневно, тв приемниците със свръх-висока резолюция мъчно си пробиват път на пазара.
още по тематиката
Но последователно търсенето пораства и към 2025-а годишните продажби на 8К тв приемници ще доближат 31 млн. броя, предвижда Strategy Analytics. В стойностно изражение размерът на пазара ще възлезе на 35 милиарда $.

Предполага се, че Китай ще стане най-големият пазар на 8K тв приемници, защото локалните производители бързо внедряват технологии за свръх-висока резолюция в тв приемниците с огромен размер.

В момента тв приемниците с поддръжка на 8K резолюция имат екрани с диагонал, по-голям от 60 инча. Очаква се към 2025 година над 70% от 8К тв приемниците на пазара да имат свръх-големи екрани.

Налагането на 8К тв приемници с огромен екран е преференциално за производителите, до момента в който за основателите на наличие новият формат има по-малко значение и в околните години достъпът до 8К материали ще остане стеснен, отбелязва Strategy Analytics

Много снабдители на наличие към момента не са приключили прехода от HD към формат 4K. Инвестициите в развиване на 8K сега не са оправдани, като се има поради, че малко фенове ще могат да оценят преимуществата на новия стандарт със свръх-висока резолюция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР