Във Варна празничното шествие във връзка с 24 май -

...
Във Варна празничното шествие във връзка с 24 май -
Коментари Харесай

Варна празнува 24 май: 121 блока се включиха в огромното шествие, а голямо хоро ще се извие в Морската градина

Във Варна празничното шествие по отношение на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, както и българската култура, просвета и на славянската книжовност, започва, предава Varna24.bg

То стартира на пл. " Св. св. Кирил и Методий ", където бе издигнато българското знаме. В празничната програма е включена фолклорна комбинация с присъединяване на над 700 деца от учебни заведения, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен " Танц на буквите ", а в небето по традиция ще полетят цветни балони с буквите от българската писменост.

Празничното шествие потегли под звуците на химна " Върви народе възродени ", в осъществяване на духовия оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ".

Шествието се движи в две успоредни колони в обособените платна на бул. " Мария Луиза " до кръстовището с бул. " Сливница ". Част от блоковете ще продължат по бул. " Осми крайморски полк ", а друга - по бул. " Сливница ".

В празника присъединяване вземат 121 блока с представители на детски градини, учебни заведения, университети, културни и научни институти. Кметът Благомир Коцев и тазгодишните носители на премията " Варна " са отпред. 

В 13:00 часа на входа на входа на Морската градина ще се извие празнично хоро с присъединяване на фолклорен отбор " Варна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР