Не беше неочаквано, че президентът Путин повери съставянето на ново

...
Не беше неочаквано, че президентът Путин повери съставянето на ново
Коментари Харесай

Защо Владимир Путин отново избра Михаил Мишустин

Не беше ненадейно, че президентът Путин повери съставянето на ново държавно управление на Михаил Мишустин, нито беше ненадейно, че Държавната дума утвърди това предопределение. Въпреки това, към момента има конспирация в съставянето на новото държавно управление - и даже не става дума за това, защо ТГ-каналите, за които се допуска, че имат вътрешни познания, клюкарстват през последните няколко седмици.

Първо разиграха тематиката за възможна промяна на премиера - и въпреки да нямаше директни или косвени признаци за това, я разиграха с всички сили. Освен това съвсем всички претенденти бяха обсъждани най-малко през последните шест години, а любимецът, естествено, беше Сергей Собянин. Ясно е, че самият кмет на Москва няма нищо общо с „ инсайдерите “, само че това няма никакво значение за спекулантите. Важно е да се сътвори конспирация и да се притегли публиката посредством показване на измислена информация като „ приключване от Кремъл “. Години наред едни и същи специалисти уверено обсъждаха сякаш „ определящата всичко “ тематика за „ прехвърлянето на властта “, избираха приемниците на Путин и описваха „ ожесточената битка на кланове “ към президента. Фактът, че всички тези гадания се оказаха, меко казано, несъвместими с последвалата действителност, да не приказваме за кадровата политика на Путин, просто беше пренебрегнат - или се обясняваше с " непредсказуемия жанр " на президента, неговата податливост към непредвидени и непремерени ходове и като цяло „ неяснота на Кремъл “.

Всички тези извинения обаче имат за цел единствено да прикрият безспорната непросветеност: вместо да слагаме под подозрение точността на нашите лични „ измервателни принадлежности “, т.е. хрумвания за механизма на властта на Путин, от нас се желае да проучваме несъществуващи, фиктивни субекти, показани съвсем като аксиоми. Така беше в началото и с Михаил Мишустин - след назначението му за министър-председател започнаха гадания по тематиката " механически министър председател или евентуален правоприемник ". И това макар обстоятелството, че Мишустин за Путин в началото не беше нито едното, нито другото. И не е нужно да сте вътрешен човек, с цел да разберете и видите това.

Мишустин стана едвам петият министър-председател за Путин - и в случай че не броим Михаил Касянов, който му беше отчасти оставен от неговото " семейно-олигархично " завещание (който в последна сметка се трансформира в бежанец, борещ се със личната си страна), тогава се оказва, че самият Путин е избрал единствено двама министър-председатели преди Мишустин. Това са Михаил Фрадков (заменил Касянов) и Виктор Зубков. Първият, сходно на Мишустин, е частично данъчен чиновник (само, че от данъчната полиция), само че основно шпионин, след държавното управление дълги години оглавява СВР. Вторият - от опитните, към момента руски мениджъри - беше назначен за къс интервал преди президентските избори през 2008 година, когато Путин не можа да номинира кандидатурата си и се готвеше да се реалокира в премиерския стол. Фрадков и Зубков управляваха държавното управление общо малко повече от четири години - и всичко това беше в далечните дни на втория мандат на Путин. След това самият Путин стана министър-председател, а след завръщането си в Кремъл някогашният президент Медведев оглави държавното управление. Това беше политическо и човешко решение – т.е. Путин не избра Медведев за началник на държавното управление: той го избра за собствен претендент за президент през 2008 година

Тоест, когато при започване на 2020 година Владимир Путин реши да смени ръководителя на държавното управление, надали не за първи път през цялото си ръководство, той имаше опция да направи обмислен, добре премислен избор на претендент. Ясно е, че той е гледал Мишустин, който оглавяваше данъчната работа, от доста години - и в последна сметка го избра напълно умишлено. Путин не се нуждаеше от правоприемник или механик - той имаше потребност от човек, който освен потвърди своя професионализъм и се употребява с доверието му, само че и ще може умело и дейно да провежда работата на подобен комплициран механизъм като съветското държавно управление и да форсира преструктуриране на стопанската система на страната. Кой тогава би могъл да си показа, че вместо промени, Мишустин ще би трябвало да се оправи първо с пандемията, а по-късно с прехвърлянето на стопанската система в режим на отговор на санкционната война? Но за повече от четири години министър-председателят мина тестванията - както множеството от неговото държавно управление.

В което в този момент, естествено, ще има самостоятелни, целеви промени - не официални, само че не и огромни. За тях ще научим в идващите дни – когато стартира разглеждането на претендентите в Народното събрание. За първи път безспорното болшинство от членовете на държавното управление ще бъдат утвърдени от депутатите (с изключение на петимата министри от президентския блок, които ще бъдат съгласувани със сенаторите) - и това е в действителност значима стъпка към повишение както на ролята на Народното събрание и отговорността на министрите. Да, този първи път тази процедура ще бъде много лесна за множеството от тях, само че последователно правилото на двойната отговорност ще стане значим детайл от новата конструкция на нашата изпълнителна власт. И този интервал също ще падне по време на премиерството на Мишустин.

Който има всички шансове в последна сметка да стане най-опитният министър-председател в актуалната история на Русия, надминавайки както своя предходник, по този начин и Черномирдин във връзка с мандата. Е, мащабът на провокациите пред нас, както и идните промени ще изискват оптималната отдаденост и организационни умения.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18809 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед30933Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед44410Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед18427Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед16743Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77996Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77072„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76785В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явява
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР