Западните фармацевтични компании и инвеститори сключват рекорден брой лицензионни сделки

...
Западните фармацевтични компании и инвеститори сключват рекорден брой лицензионни сделки
Коментари Харесай

Западни компании сключват световен брой лицензионни сделки за биотехнологии в Китай

Западните фармацевтични компании и вложители подписват рекорден брой лицензионни покупко-продажби с китайски производители на медикаменти, които нямат задоволително капитал, с цел да финансират разработка на медикаменти в късен стадий и световна агресия.

Merck, GSK и AstraZeneca са подписали лицензионни съглашения във вълна от биотехнологични вложения, достигнали рекордните 44,1 милиарда $ предходната година, съгласно изследване на UBS. Инерцията се поддържа през 2024 година, като през първото тримесечие бяха подписани лицензионни покупко-продажби за биотехнологии на стойност 9,8 милиарда $.

Западните фармацевтични компании се стремят да разширят своите продуктови линии, защото се сблъскват с приключването на патентите на доходоносни медикаменти в бъдеще години, до момента в който китайските производители на медикаменти се борят да наберат средства в страната за създаване на медикаменти и клинични изпитвания по време на спад на фондовия пазар. Листнат в Хонконг показател на 50 „ новаторски “ биотехнологични акции падна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР