Лай Чинг-те започна президентството си с геополитическо ходене по въже.

...
Лай Чинг-те започна президентството си с геополитическо ходене по въже.
Коментари Харесай

Тайван на разлома

Лай Чинг-те стартира президентството си с геополитическо вървене по въже. Тъй като новоиздигнатият държавен глава на Тайван се ускори, с цел да произнесе встъпителната си тирада предишния понеделник, той направи това на фона на ескалиращото напрежение сред Китай и Съединени американски щати по отношение на бъдещето на островната страна.

Убеден бранител на независимостта на Тайван, Лай знаеше, че всяка дума ще бъде тествана в Пекин и Вашингтон. Китай твърди, че Тайван е част от личната му територия, а китайската комунистическа партия назова Лай " рисков сепаратист ". Междувременно Съединени американски щати имат юридически ангажимент да оказват помощ на Тайван да се отбрани посредством продажба на оръжия - само че не е ясно дали американските войски ще се притекат на помощ, в случай че Пекин в миналото нападне острова.

Лай се стремеше да угоди на всички страни, утвърждавайки суверенитета на страната си, като в същото време звучеше по едно и също време примирително за Пекин и твърдейки Вашингтон, че Тайван също ще направи повече за подсилване на защитата си. Дали е съумял...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР