Районната прокуратура в Благоевград предаде на съд цяло семейство -

...
Районната прокуратура в Благоевград предаде на съд цяло семейство -
Коментари Харесай

Майка, баща и син отиват на съд за имотни измами

Районната прокуратура в Благоевград съобщи на съд цяло семейство - мъж, жена и сина им. Те са упрекнати в измами за имотна полза в изключително огромни размери. Това оповестиха от обвиняването.

Тримата обвинени са безработни. Бащата и синът са престъпно проявени, майката е осъждана за държане на опиати. Те съзнателно заблудили няколко души с користна цел. Престъпленията били осъществени на територията на градовете Дупница, София, Сандански и в село Марикостиново, община Петрич.

Тримата обвинени постоянно парадирали в публичното пространство с близостта си с известни персони, такива, заемащи обществени длъжности, високо публично и административно състояние, работещи в правосъдната система и в органите на реда. Твърди се, че обвинените ощетили няколко жители на обща стойност 597 785 лв..

Извършителите ползвали разнообразни способи за въвеждане на потърпевшите в подвеждане – оказване на подпомагане по наказателни каузи, за осъществяване на планове с публични поръчки, за събиране на парични отговорности посредством оформяне на запис на заповед без митинг, продажба на леки и товарни коли, прекачване на благосъстоятелност върху неподвижен парцел, подмятане на опиати в автомобил за формиране на наказателно произвеждане против съответно лице. Жената е упрекната и за документно закононарушение. През м. януари 2023 година в гр. Благоевград тя съставила неистинска запис на заповед без митинг за сумата от 93 000 лв., като му придала тип, че съставлява документално изказване на съответно лице, което в реалност не го е подписало. Тя използвала въпросния документ за машинация.

Обвиняемите предложили „ услугите “ си за разрешаване на разнообразни въпроси против даване на парични суми. Когато обещанията им оставали без резултат преставали да дават отговор на телефонни позвънявания и да поддържат контакт с потърпевшите от техните дейности лица.

В хода на досъдебното произвеждане са събрани голям брой доказателства за виновността на обвинените лица. Налице е проявената от тях непримиримост за реализиране на незаконното действие, дългият интервал, през който са работили, високият размер на породената имотна щета. Получените от тях суми не са били възобновени. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР