Внасяме все повече пилешко месо и яйца у нас. Това

...
</TD
>Внасяме все повече пилешко месо и яйца у нас. Това
Коментари Харесай

Експерт: Украинските яйца са много по-евтини от нашите, на едро в момента са около 0,18 лв. за M и L размер

Внасяме от ден на ден пилешко месо и яйца у нас. Това демонстрират данните на Министерството на земеделието и храните.

" Тенденцията при пилешко месо не е от през днешния ден, ние обичайно внасяме доста огромни количества пилешко месо, главно за преправка. Въпреки че по комерсиалните мрежи може сами да видите охладено месо, което е импорт от Румъния, Унгария. В един общ европейски пазар това са естествени трендове, ние се надяваме да се среща и българско месо в прилежащите страни, което е безусловно обикновено ", каза председателят на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов.

" По-тревожна е, когато то идва от трети страни, тъй като те създават при други условия и се появява нелоялна конкуренция. Точно в тази връзка са и нашите начинания да се употребява европейското законодателство и да се вкарат импортни квоти за месо от Украйна. Такава самодейност е поета за яйцата. Трябва да има предели ", добави Гълъбов в ефира на.

Той е на мнение продуктите от Украйна са нелоялна конкуренция.

" Първо, тъй като скапват комерсиалния баланс, второ - поради цените. Стандартите са разнообразни, само че Европейската комисия позволи Украйна до пазара и това към този момент им даде независимост да оперират свободно. Яйца внасяме главно от Европейски Съюз, като се изключи 2024 година. Вносът на яйца от Украйна набъбна извънредно доста и поради това ние поискахме на импортни квоти ", акцентира ръководителят на Съюза на птицевъдите.

Яйцата от Украйна идват на много по-ниски цени.

" Те се създават в други условия. Това са яйца от общоприети кафези, които са спрени от произвеждане в Европейски Съюз през 2011 година. Това е една от аргументите. Другата причина си е чисто комерсиална. С към 20% по-евтини са от нашите. Това е изцяло задоволително, с цел да основава проблеми на пазара. Цените на едро сега са към 0,18 лева за M и L размер ", разяснява гостът.

Оказва се, че България е една от най-засегнатите страни от птичи грип.

" От края на предходната година до април т.г. инфлуенцата нанесе невероятни вреди, изключително при кокошките носачки. При бройлерите имаме един изолиран случай, който беше релативно огромен, само че дребен на фона на нашето произвеждане. Но при кокошките загубихме 2 млн. птици за към 6 месеца. За Гърция изнасяхме доста яйца, само че спряхме износа, с цел да може яйцата да останат в България ", добави Ивайло Гълъбов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР