Някога оживените улици на град Газа сега са до голяма

...
Някога оживените улици на град Газа сега са до голяма
Коментари Харесай

Визуален анализ: разрастването на планините за боклук от войната в Газа

Някога оживените улици на град Газа в този момент са значително пусти, постройките им са изравнени след яростни борби. Но на някои улици се издигнаха странни форми: планини от отпадък, по-високи от растежа на човек.

Докато войната на Израел с въоръжената формация Хамас опустошава обсадената линия Газа, доста съществени услуги се сринаха. Събирането на боклука е измежду тях, което значи, че до момента в който жителите на Газа бягаха от израелските бомбардировки от една част на линията в друга, последваха растящи планини от боклуци.

Купчините са станали толкоз огромни, че големите им, безредни форми са забележими в сателитни изображения, направени от стотици километри над Земята.

Преди войната да стартира през октомври, преработката на отпадъчни води и събирането на боклука в Газа към този момент бяха съществено възпрепятствани от израелската обсада, която стартира през 2007 година, откакто Хамас пое контрола над анклава. Извозването на боклука беше инцидентно: част от боклука беше събран от чиновници, пл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР