Севернокорейското министерство на отбраната обвини САЩ и Южна Корея, че

...
Севернокорейското министерство на отбраната обвини САЩ и Южна Корея, че
Коментари Харесай

Северна Корея обвини САЩ и Южна Корея, че използват шпионски самолети и кораби

Севернокорейското министерство на защитата упрекна Съединени американски щати и Южна Корея, че са засилили разследващите действия към междукорейската граница и предизвести, че ще предприеме дейности, в случай че суверенитетът и сигурността ѝ бъдат нарушени, заяви през днешния ден държавната медия КЦТА, представена от Ройтерс.

Заместник-министърът на защитата на Северна Корея Ким Ган-ил съобщи, че Съединени американски щати са направили полети над Корейския полуостров сред 13 и 24 май с най-малко 16 свои стратегически разследващи самолета " Ар Си-135 " (RC-135) и " Ю-2Ес " (U-2S), както и с дронове " Ар Кю-4Би " (RQ-4B).

Той също по този начин упрекна военноморските сили и бреговата защита на Южна Корея, че подклаждат военното напрежение, като ускоряват патрулните действия и все по-често нарушават морската граница.

Ким разкритикува и пропагандните листовки, изпращани с балони от Южна Корея, като ги назова " рискова провокация ".

Севернокорейски дезертьори и деятели в Южна Корея постоянно изпращат балони с листовки с послания против Пхенян, както и с храни, медикаменти, пари, минирадиоприемници и портативна памет с южнокорейски вести и драми, показва Ройтерс.

" Дори в този момент марионетните военновъздушни сили на Съединени американски щати и Южна Корея непрестанно активизират разнообразни самолети с дребни или без никакви спирания във времето през целия ден, като правят въздушно разузнаване на равнище, сравнимо с военно време ", се споделя в изказване на Ким, оповестено от КЦТА.

Тези действия съществено нарушават националния суверенитет и сигурност на Северна Корея и няма да бъдат посрещнати " с офанзивни " контрамерки, сподели той.

" Ще действаме неотложно, когато бъдат нарушени националният суверенитет и сигурност на страната ", добави Ким.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР