Националният отбор на Черна гора се класира за четвъртфиналите на

...
Националният отбор на Черна гора се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Черна гора се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по баскетбол за жени

Националният тим на Черна гора се класира за четвъртфиналите на европейското състезание по баскетбол за дами, което се организира в Израел и Словения.

В плейофния кръг в Тел Авив черногорките надиграха Италия с 63:49 (22:8, 13:14, 13:9, 15:18) и за трети от оповестяването на страната за самостоятелна ще играят във финалната осмица на шампионата на Стария континент.

Баскетболистките на старши треньорката Йелена Скерович демонстрираха отлична игра в отбрана, като в първите 30 минути на мача позволиха единствено 31 точки, което се оказа основно за триумфа им в срещата.

Още на почивката Черна гора имаше преднина от 13 точки, която не бе застрашена по никакъв метод от италианките. Милица Йованович приключи като най-резултатна за балканския тим със 17 точки. Още 15 точки прибави 19-годишната Мария Лекович, а с " дабъл-дабъл " от 13 точки и 15 битки се регистрира натурализираната американка Наташа Мак. За Италия с 10 точки приключи Олбис Андре.

В четвъртфиналите Черна гора ще играе с тима на Франция, който е в серия от пет следващи финала на европейски шампионати.

В по-драматичния от двата осминафинала Чехия победи Гърция със 79:76. В идната фаза чехкините ще се изправят спечелилия от група Д Унгария. В цялата среща разликата не мина 7 точки, а мина през много обрати до края. До последно обаче Чехия имаше минимална преднина, която резервираха от наказателната линия. Съперникът пропусна и тройка със сирената за тъждество.

Петра Холешинска се регистрира с 19 точки за победителките и записа осем асистенции.

По-късно през днешния ден в Любляна предстоят последните два плейофни мача. В тях Германия играе със Словакия, а защитаващият трофея си отбор на Сърбия се изправя против Англия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР