Нашият регион може да бъде много по-забележим и привлекателен за

...
Нашият регион може да бъде много по-забележим и привлекателен за
Коментари Харесай

Радев: Регионът може да бъде много по-привлекателен за инвестиции

Нашият район може да бъде доста по-забележим и прелъстителен за огромни стратегически вложения, с които да променим образа на Източна Европа. Усъвършенстването на транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност е метод да преодолеем несъответствията в развиването сред Изтока и Запада в Европейския съюз. Европа може да просперира, единствено в случай че е единна и работи интензивно за превъзмогване и на обществените, и на икономическите разлики сред обособените страни. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата на върха на самодейността " Три морета ", която се организира в София на 8 и 9 юли.

Държавният глава посочи, че самодейността „ Три морета “ сплотява напъните на 12 държави-членки на Европейския съюз и има за стратегически сътрудници, Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия, които споделят нашата упоритост за интензивен напредък в Централна и Източна Европа. Срещата на върха и Бизнес форумът в София, в който вземат участие стотици сполучливи компании и някои от софтуерните колоси в света, са стъпка в тази тенденция.

" Реалисти сме и изцяло осъзнаваме какъв брой сложна е задачата за догонващо развиване на Западна Европа, защото нужните вложения доста надвишават и наличните запаси на обособените страни, и средствата от европейските фондове. Въпреки това, осъзнаваме и големия капацитет, който може да бъде разпрострат със силата на общите ни старания. Ключови фактори за нашия триумф са откритостта в работата на Инвестиционния фонд към Инициативата „ Три морета “, с което да спечелим доверието на бизнеса, и насърчаването на интелигентния напредък посредством използването на нови решения и технологии в развиването на транспортната, енергийна и цифрова инфраструктура ", акцентира Румен Радев.

Той съобщи, че България има упоритостта за реализиране на доста по-добра съгласуваност и в региона на науката, образованието, технологиите и нововъведенията в границите на Инициативата „ Три морета “. Това ще сътвори качествено нова вероятност за младежите от нашия район, които ще имат и доста повече благоприятни условия за своето професионално и житейско бъдеще точно в своите страни от Източна Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР