Напрежението в Айтос, породено от липсата на каквито и да

...
Напрежението в Айтос, породено от липсата на каквито и да
Коментари Харесай

Айтос на бунт срещу тировете. Сблъсъци с полицията

Напрежението в Айтос, подбудено от неналичието на каквито и да било ограничения против тировете и злополуките в региона, ескалиха. Стотици поданици още веднъж излязоха на митинг. Деца поведоха жива верига, с която беше блокиран входът на града - в посока Провадия. Хората потеглиха от градинката, която преди седмица стана гробище за 33-годишен мъж и двете му деца. Джипът им бе помлян от тир, който влетял в града с висока скорост, а спирачките отказали. Колата на фамилията бе разцепена на две. Оцелялата по знамение майка още не може да се съвземе от ужаса.

Протестът е под надпис " Стига жертви ", заяви БГЕНС. На мястото на тежката злополука от предходната седмица, на ул. „ Хаджи Димитър “, бяха положени доста цветя. Стигна се и до конфликти сред протестиращи и служители на реда. Сред хората, които показваха неодобрение, е и братът на починалия млад татко – Нури.

Протестиращите отхвърлиха да се съобразят с разпорежданията на униформените и раздраха плътния кордон от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Така стигнаха до края на града, където издигнаха плакати.

Демонстрантите са от Айтоско и Руенско. Сред протестиращите се появи и кметът на Айтос. С крясъци - „ Тировете вън “ и „ Искаме път, не желаеме тирове-убийци “, хората настояха за построяването на обходен път и непрекъснато наличие на полиция.

Пътят е претрупан. От там минава главния тежкотоварен трафик от Провадия към Айтос. Местните са безапелационни, че построяването на кръгово кръстовище или светофар няма да реши казуса. Хората упорстват за заслужено наказване, по отношение на всички отговорни за нещастието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР