На закрита среща с инвеститори, посветена на автономните технологии, Tesla

...
На закрита среща с инвеститори, посветена на автономните технологии, Tesla
Коментари Харесай

Tesla представи автопилот от пето поколение

На закрита среща с вложители, отдадена на самостоятелните технологии, Tesla сподели личен процесор за автопилот от пето потомство. Компанията на Илон Мъск разкри и проектите си да пусне таксиметрова услуга без водачи с повече от милион роботизирани електрическия автомобил още следващата година.

Основната оригиналност от форума - процесорът Full Self Driving Chip (Autopilot Hardware 3.0) - ще дава отговор за обработката на данните от сензорите на системата Autopilot, (радар, GPS, ултразвукови датчици и сензор за ъгъла на завъртане на кормилото. Микрочипът се състои от 6 милиарда транзистора, двупоточен ускорител на невронна мрежа с работна периодичност 2 GHz, извършващ 72 трилиона интервенции в секунда графичен чип с продуктивност 600 гигафлопа и 12-ядрен процесор ARM Cortex-A72.

Общата продуктивност на изчислителната платформа на Tesla доближава 144 TOPS (трилиона интервенции в секунда). Чипът има лична защитна система за криптиране. Производителността му е 21 пъти по-висока от платформата на Nvidia, която Tesla употребява сега, а потреблението на сила е единствено с 1.25% повече (72 Вт вместо 57).

Новият микрочип ще се създава в завода на Samsung в Тексас и ще коства 20% по-малко. Изчислителната платформа с по два процесора към този момент се инсталира на новите "тѐсли " Model S, X и 3.

Автопилотът от пето потомство е в основата и на таксиметровата услуга, с която Илон Мъск счита да конкурира Uber и Lyft от следващата година. От платформата ще може да печели всеки притежател на Tesla, когато не употребява електрическия автомобил си.

Програмата планува искащите да могат да дават колата си под аренда. Част от прихода ще остава за Tesla, а останалите пари ще прибира притежателят. Според Мъск това ще разрешава на притежателите на електрически автомобил с автопилот от пето потомство да печелят до $30 000 (€26 660) годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР