Ускорителят AMD Instinct MI300X е предпочитан от Microsoft в решенията

...
Ускорителят AMD Instinct MI300X е предпочитан от Microsoft в решенията
Коментари Харесай

Microsoft предпочита AMD ускорители за GPT-4


Ускорителят AMD Instinct MI300X е желан от Microsoft в решенията за GPT-4
(снимка: AMD)

Ускорителите AMD Instinct MI300X са най-хубавото решение за изкуствения разсъдък GPT-4, когато става въпрос за цена/производителност, твърди Microsoft. Това безспорно е добра реклама за AMD, на фона на превъзходството на Nvidia в AI хардуера.

Напоследък Microsoft се трансформира в един от най-големите клиенти на AMD, в частност на новите ускорители Instinct. Сатя Надела, основният изпълнителен шеф на Microsoft, съобщи, представен от WCCF Tech, че AMD Instinct MI300X е най-хубавото решение на пазара за GPT-4 във връзка с цена/производителност.
още по темата
CEO-то на ИТ колоса от Редмънд акцентира, че сегашният доста бърз прогрес в развиването на изкуствения разсъдък стана вероятен, с помощта на напъните на AMD и Nvidia, които имат забележителен принос за развиването на пазарите посредством своите ускорители.

Microsoft взе участие интензивно в партньорството с AMD и вижда ускорителя Instinct MI300X като най-хубавата алтернатива във връзка с цената, която носи, съобщи Надела. Според него, хардуерната AI платформа на AMD може да обезпечи “най-доброто съответствие цена/производителност за GPT-4 заключения ”.

Не е известно какъв брой AMD ускорители е закупила или възнамерява да закупи Microsoft, с цел да се направи съпоставяне с броя на закупените от компанията ускорители Nvidia A100 и H100. Въпреки това, обществено изразената позиция на толкоз значим състезател в ИТ промишлеността за ускорителите Instinct е дребна победа за AMD.

Техническото съпоставяне на Instinct MI300X с Nvidia H100 сочи, че ускорителят на AMD има над два пъти повече памет и по-добра продуктивност във всички режими, в това число FP16. В същото време, като се има поради темпът на напредък на Nvidia, компанията, ръководена от Дженсън Хуанг, се оправя ужасно и е доста напред като резултати по отношение на съперниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР