Бъдещето на банкирането е без офиси, без хартия, дигитално, дистанционно,

...
Бъдещето на банкирането е без офиси, без хартия, дигитално, дистанционно,
Коментари Харесай

Paysera България подготвя първично публично предлагане на БФБ през юни


Бъдещето на банкирането е без офиси, без хартия, цифрово, отдалечено, мобилно и трансгранично (снимка: CC0 Public Domain)

Компанията за цифрови платежни услуги Paysera България възнамерява първично обществено предложение на БФБ, като ще организира няколко осведомителни събития и в същото време, и ще усили капитала си с 2 млн.лв.

Планираното на 12 юни 2024 година първично обществено предложение на ВЕАМ пазара е за елементарни акции на Пейсера България АД. Основната цел на IPO-то е покриване на финансовите условия за лицензиране на сдружението от локалния регулатор, както и усилване и разширение на активността.

Това е значима стъпка в развиването на компанията, която ще ѝ разреши да предложи по-добри цифрови платежни услуги на пазара в България  и Румъния, да доближи до по-голям брой клиенти, с по-висока потребителска задоволеност, прецизираха от Paysera.

Набраните средства ще бъдат употребявани в няколко посоки: подготовка за местен лиценз за сдружение за електронни пари и покриване на финансови регулаторни изисквания; развиване на главните платежни услуги; основаване на сдружение за групово финансиране с фокус ипотечно кредитиране.
още по темата
Paysera България доставя новаторски цифрови платежни услуги за физически и юридически лица, отчитайки, че бизнесът в Европа става цифров и трансграничен и има потребност от съответно банкиране.

Банковият бранш, който осъществя големи облаги също предстои на промяна, подчертаха от компанията, която вижда бъдещето на банкирането без офиси, без хартия, цифрово, отдалечено, мобилно и трансгранично.

Групата от компании Paysera Network включва партньорска мрежа в Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Албания, Косово, Украйна и Грузия. През 2019 година Paysera България основа дъщерно сдружение в Румъния и е притежател на 95% от капитала му.

В офисите  в София и Букурещ работят над 50 индивида локални екипи, а клиентите на компанията в България и Румъния са 70 000 физически и юридически лица (идентифицирани клиенти).

През 2023г. клиентите в България и Румъния направиха през платформата прехвърляния за 753,5 млн. евро, продан на валута за 356 млн. евро и запазиха средства в размер на 38,1 млн.евро (баланс към 31 декември 2023).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР