От централното ръководство посочиха водача на листата на ДПС в

...
От централното ръководство посочиха водача на листата на ДПС в
Коментари Харесай

Севим Али със силни думи пред хиляди в Руен: Преди 34 години оттук ДПС положи основите на демокрацията!

От централното управление показаха лидера на листата на Движение за права и свободи в Бургас и сътрудниците му като най-активни и работещи за хората политици 

Вече 34 години Движение за права и свободи е партията, която отстоява правата на всички български жители. Нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган, създавайки Движението за права и свободи, постави основите на демокрацията, на териториалната целокупност на България, на единството и уточни пътя за развиването ни през НАТО и Европейски Съюз. Това сподели пред лидерът на листата на Движение за права и свободи за 2 МИР-Бургас Севим Али. Той бе измежду формалните посетители на празненствата в Руен в местността Корията, с които празнуват 45 години от основаването на общината. От месец март т.г. Али е член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи и е неоспорим престиж в партията. Той е измежду най-активните политици в Народното събрание, като работи и отстоява за реализирането на положителните хрумвания за Бургас и района, измежду тях са значително планове за община Руен. Именно поради това той е съумял да завоюва уважението на хората, които го посрещнаха с овации. 

„ Честит празник на всички руенци – почтени и отрудени депесари в област Бургас.По традиция всяка година в края на месец май се събираме тук – първо да отбележим празника на Руен и второ, несъмнено, с цел да почетем паметта на всички тези герои на българската народна власт. Няма по какъв начин да пропусна опцията да благодаря на негово величество гласоподавателя на Движение за права и свободи в област Бургас. От зората на демокрацията до ден-днешен те избират техните права, полезности и цели да се отстояват от Движение за права и свободи. От месец април 2021 година до през днешния ден в България се организираха 5 пъти избори. Въпреки натиска, макар репресиите от страна на един вътрешен министър, вие не се поддадохте и подкрепихте демокрацията на България. Доказахме, че сме рожби на тези, които в името на своята еднаквост и правата и свободите на всички български жители дадоха живота си. Благодарение на тях през днешния ден сме свободни. Благодарение на неповторимия етнически модел, който почетният ни ръководител доктор Ахмед Доган сътвори. Тук е мястото да благодарим и на съпредседателите на Движение за права и свободи Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров – за това, че обичат България и поставят старания и труд за нашето единение “, сподели в мощното си обръщение към хората Севим Али. 
 Севим Али е неоспорим престиж, в община Руен го почитат и поради плановете, чиято реализация отстоява в парламента
По традиция измежду формалните посетители в Руен, чийто хазаин е кметът Ахмед Мехмед, имаше високи посетители – заместник-председателите на Движение за права и свободи Халил Лятифов и Джейхан Ибрямов, Осман Таш – вицеконсул на Р Турция в Бургас. Заедно с лидера на листата за 2 МИР-Бургас Севим Али бяха и неговите сътрудници от листата Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан, регионални и общински ръководители на Движение за права и свободи от цялата страна, ръководителят на Общинския съвет Исмаил Осман, някогашни кметове на община Руен, измежду които Хюсеин Ахмед (1991-2003), Дурхан Мустафа (2003-2009), кметът на община Сунгурларе Димитър Гавазов, ръководителят на Общински съвет Сунгурларе Ружди Хаджен, почетни жители на Руен, измежду които Неждет Куш, някогашни депутати, сегашни претенденти за българския и европарламент, политици от Република Турция, общественици, спортни митове и доста други. 

Събитието всяка година се организира в местността Корията, до стадиона в Руен. Хиляди се събраха на поляната, с цел да участват на тържественото разкриване, да чуят посланието на политиците и да следят зрелищните национални битки. 

Официалната част бе открита от кмета на Руен Ахмед Мехмед, който благодари на всички, които са почели празника на общината, както и поддръжката на гласоподавателите и централното управление на партията. „ Още от първия ден работим непрекъснато за по-доброто развиване на община Руен. Възможности има, имаме поддръжката, по тази причина би трябвало да бъдем дейни и на 9 юни да отидем до урните и да упражним правото си на глас “, сподели Мехмед пред множеството. 
 Севим Али и кметът на община Руен Ахмед Мехмед
След него думата взе кметът на община Белица Радослав Ревански, който е и член на ЦОБ на Движение за права и свободи. Той уточни община Руен като образец за всички – какво е постигнала партията и равносметката какво следва. 

„ Община Руен дава прелестен образец – и в Движение за права и свободи, и в цяла България. Всички са дружно, има примственост, отговорност, както нашето обръщение на кампанята – „ Заедно с хората “. Всички ние в Движение за права и свободи се грижим за ползите на хората, за развиването на районите, да пазиме правата и свободите освен на мюсюлманите, а на българските жители – това ни е завещание от почетния ръководител доктор Ахмед Доган “, сподели той. 

Двамата заместник-председатели на партията Халил Лятифов и Джейхан Ибрямов означиха от своя страна, че май е най-важният месец в календара на Движение за права и свободи, в календара на българските турци. 

„ Ако през днешния ден България е демократична страна, с развита пазарна стопанска система, живеем в Европейски Съюз, членове сме на други организации, се дължи на нашите по-големи братя и сестри. Това минава през нашето единение. Ако вие ни гласувате доверие, ние ще ви го върнем с лихвите. Без да има разговор сред партиите, сред хората и партиите, нищо не може да се реализира. Затова постоянно на този площад на тази поляна месец май в Руен и в другите градове и общини ще бъде месецът на героизма и успеха “, означиха те. 

От централното управление акцентираха пред присъстващите посетители и поданици на Руен, че лидерът Севим Али е и сътрудниците му са измежду най-работещите депутати в Народното събрание. Затова заслужават и поддръжката, която постоянно са получавали и ще получат и на идващия избор на 9 юни.

Приветствия по случай празника на Руен насочиха и Фатме Рамадан и Ешереф Ешереф. Рамадан пожела триумфи и осъществени планове на новото управление на Общината. Тя даде обещание, че в лицето на бургаските депутати от Движение за права и свободи, Руен ще има поддръжка. „ Ще продължим да бъдем дружно за по-доброто бъдеще на България. Движение за права и свободи не е единствено партия, а компас към мира и сигурността посредством единството и заедността “, сподели тя. 

От своя страна Ешереф Ешереф означи, че мотото на партията на този избор „ Заедно с хората “ – не е просто мото, а метод на живот и мислене. А в това отношение Руен е пример за подражателство в цяла България, сподели той. 

Гостите от Турция и страната също поздравиха жителите на Руен за празника и пожелаха триумф на претендентите на идния избор. На финала на формалната част кметът Ахмед Мехмед подари на част от формалните посетители плакет на Общината, а спортният клуб по битка изпрати на ръководителя Делян Пеевски екип на тима. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР