На шофьорите на камиони в канадския град Отава беше наредено

...
На шофьорите на камиони в канадския град Отава беше наредено
Коментари Харесай

Съдия нареди на шофьорите в Отава клаксоните им да замлъкнат

На водачите на камиони в канадския град Отава беше подредено да спрат да натискат клаксони на митинга, който продължава повече от 10 дни. Отава разгласи изключително състояние в неделя, защото водачите са блокирали центъра на града повече от седмица с транспортни средства и палатки.

Силният и непрекъснат звук от клаксоните на камионите се трансформира в една от определящите характерности на придвижването против наложителните ваксини в Канада, само че провокира гнева на локалните хора.

Съдия Хю Маклийн разпореди клаксоните да бъдат заглушени за идващите 10 дни. Протестът, наименуван „ Конвой на свободата “, се популяризира в няколко града. Той беше провокиран от условието водачите на камиони да бъдат имунизирани, с цел да преминат границата на Съединени американски щати. Недоволството обаче се разшири и към този момент показва опълчването против всички типове наложителни ограничения - в някои елементи на Канада единствено имунизирани могат да влизат в заведения за хранене, фитнес зали и питейни заведения.

„ Подкрепям водачите, тъй като отстояват свободата. Нашата канадска харта за правата и свободите е нарушена по доста способи. Не ни е разрешено да пресичаме границата, не ни е разрешено да пътуваме със самолети или влакове, бяхме уволнени от работните си места. Това са права, които имаме като канадци, и би трябвало да си ги върнем неотложно “, разяснява протестираща в Торонто.

Повечето от стачкуващите стачкуват спокойно, само че има известия за тормоз, а някои са употребявали нацистки лозунги, с цел да изразят мнението си.

 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР