Сметките на Ботев (Пловдив) са запорирани за неплащане по договори

...
Сметките на Ботев (Пловдив) са запорирани за неплащане по договори
Коментари Харесай

Инвеститор запорира сметките на Ботев (Пловдив)

Сметките на Ботев (Пловдив) са запорирани за неплащане по контракти с компании и физически лица, разгласи притежателят на компанията, отговарящата за строителството на стадион " Христо Ботев " - Илиян Филипов. Той излезе с публична позиция, в която съобщи, че стартира ремонт на системата за достъп до трибуните на " Колежа " поради липса на заплащане към него от страна на клуба, само че увери, че и без нея оборудването ще дава отговор на условията за осъществяване на мачове от вътрешното състезание. 

" Уважаеми последователи на Ботев,

Днес започнахме ремонт на поставената от мои чиновници на стадион " Христо Ботев " турникетна система, която е отвън публичната поръчка. По контракт с футболен клуб Ботев трябваше да получим заплащане, което обаче не се случи, макар отлаганията и многократните уверения.

ПФК Ботев още не са платили сумата по контракта за построяването на скайбоксовете, които също са отвън публичната поръчка, макар че огромна част от тях са продадени за сезона. Заради финансови усложнения на клуба сме сключили контракт за разсрочено заплащане, само че и той не се съблюдава и два месеца няма никакво заплащане.

В същото време аз съм платил всички нужни материали, заплащам заплати и осигуровки на чиновниците си. Именно поради некоректното отношение взех решение да подхваща тази последна мярка и турникетната система ще бъде демонтирана и оставена на стадиона. Искам да уверя всички, че стадион " Христо Ботев " може да действа за мачовете от Първа лига и без тази система.

Към момента сметките на ПФК Ботев са запорирани за неплащане по контракти с други компании и физически лица. Категорично желая да заявя, че турникетната система ще бъде инсталирана още веднъж при съблюдаване на контракта от страна на ПФК Ботев ", се споделя в позицията на Илиян Филипов. 

По-рано през днешния ден, от компанията, отговаряща за строителството на стадион " Христо Ботев ", оповестиха, че са почнали монтирането на фермите за козирката на Южната естрада на оборудването и не престават работата си по довършването на цялостната козирка. 

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР