Скоро на книжния пазар ще излезе новата книга на Алек

...
Скоро на книжния пазар ще излезе новата книга на Алек
Коментари Харесай

Алек Попов представя "Нови и избрани разкази"

Скоро на книжния пазар ще излезе новата книга на Алек Попов " Нови и определени разкази ".

В нея има един роман, който се споделя " Пътят на охлюва “ и е доста индикативен за духа на нашето време , изясни създателят пред БНР. 

" Засяга един съвременен феномен – за обществените мрежи  и профанизацията на интимния свят на индивида . Лесно можеш да се подхлъзнеш по тази повърхност и в едни миг да започнеш да споделяш неща, които са надълбоко персонални. Самите хора постоянно играят. Човек проектира някаква визия за себе си. Това е безконечната човешка податливост да се преструваш. Социалните мрежи я предизвикват "  

Не  е потребно обаче похвати от сферата на изкуството да навлизат в публицистиката , тъй като нещата се замъгляват, уточни Алек Попов в предаването " Нещо повече ". 

" В момента е по-разумно човек да не подхваща доста прибързани дейности и да премисли личната си смъртност . Тогава нещата получават различен тип. Ние като че ли забравихме хуманизма и го заменихме с някакви лозунги ". 

Той подсети, че Втората международна война дълго време държеше влага на политиците. 

" Изпълваше ги със покорност и нерешителност от световни конфликти. Това потомство политици обаче си отива. Студената война също беше изпълнена с нерешителност. Идва потомство от хора, които нямат спомен за войната и за тях цената на човешкия живот е по-абстрактна ". 

По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева БНР подкасти: 257 podcast Поколението Z BNR 2023 Podcast 257 podcast
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР