Гръцкият парламент обсъжда мерки за намаляване цените на стоките, информира

...
Гръцкият парламент обсъжда мерки за намаляване цените на стоките, информира
Коментари Харесай

Атина обсъжда мерки за намаляване на цените на стоките

Гръцкият парламент разисква ограничения за понижаване цените на стоките, осведоми БНР.

Премиерът Кириакос Мицотакис чака европейско решение за контролиране на пазара. Опозицията упорства за унищожаване на налозите върху артикули от първа нужда.

Проблемът с високите цени на стоките не е единствено в Гърция, акцентира в речта си министър председателят Мицотакис.

Той изясни повода, заради която е изпратил искане до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за контролиране на цените на европейския пазар.

" Не е възможно същата стока да се продава с огромна амплитуда на цената в Париж, Атина, Амстердам или София. Това е тактичност за противозаконна облага, която не се свързва единствено с другите цени на превоза. За това се постанова европейски отговор на тази процедура ".

От опозицията реагираха, че след три години на доста високи цени и то дни преди евроизборите държавното управление е поискало европейска помощ.

От " Сириза " показаха свои проект с ограничения за понижаване на цените, като упорстват за унищожаване на част от акцизите върху горивата и налозите върху стоките от първа нужда.

Социалистите желаеха внезапно увеличение на заплатите с над 10%,а водачът Андрулакис назова министър председателят Мицотакис " слаб ", тъй като не може да овладее рецесията с цените.

Комунистите са безапелационни, че гърците нямат доверие на държавното управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР