ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен ще пътува до

...
ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен ще пътува до
Коментари Харесай

Блинкен ще се отправи към Източна Европа, тъй като опасенията нарастват относно Украйна, Молдова и Грузия

ВАШИНГТОН (АП) — Държавният секретар Антъни Блинкен ще пътува до Източна Европа идната седмица, защото опасенията нарастват по отношение на напредъка на Русия в Украйна, евентуалната съветска интервенция в прилежаща Молдова и промосковско законодателство, което се предизвиква в някогашната руска република Грузия, сподели Държавният департамент в петък.

Блинкен ще посети молдовската столица Кишинев в сряда, преди да участва на срещата на външните министри на НАТО в Прага в четвъртък и петък. Тази среща ще бъде последната огромна дипломатическа среща на военния алианс преди водачите да се срещнат на срещата на върха, с цел да отпразнуват 80-ата годишнина на НАТО във Вашингтон през юли.

Пътуването идва единствено две седмици, откакто Блинкен направи необявено посещаване в Украйна с цел да увери Киев в поддръжката на Вашингтон в лицето на засилените съветски офанзиви на север. Има също по този начин признаци, че Русия може да обмисля нови дейности в Молдова и стои зад антизападните дейности в Грузия, за които Съединени американски щати смя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР