Премиерът на Гържия Кириакос Мицотакис заяви пред депутатите в парламента,

...
Премиерът на Гържия Кириакос Мицотакис заяви пред депутатите в парламента,
Коментари Харесай

Гърция не бърза с признаването на Палестина, за да не помага на Хамас

Премиерът на Гържия Кириакос Мицотакис съобщи пред депутатите в Народното събрание, че почита решението на други страни да признаят палестинската държавност, само че чиста, че този ход в този момент ще бъде употребен от групировката " Хамас ", оповестява " Катимерини ".

По време на спор в Народното събрание по отношение на рецесията с разноските за живот, Мицотакис сподели, че не може да бъде " удовлетворен " да чуе по какъв начин " Хамас "  признава, че без нападенията против Израел от 7 октомври, този спор нямаше да е вероятен.

Мицотакис акцентира, че държавното управление му да има вяра в решение с две страни за Израел и Палестина. Според него,   " всяко решение за статута на Палестина може да бъде взето единствено в границите на ясно дефинирана пътна карта, водеща до този резултат и ние имаме вяра, че към момента не сме стигнали до тази точка. "

" Аз също почитам решенията на други страни. Но когато чуя " Хамас ", която " не е тъкмо терористична организация " съгласно водача на главната съпротива на СИРИЗА Стефанос Каселакис, а съвсем терористична организация - да чества и да споделя, че в случай че не бяха направили това ужасяващо нахлуване на 7 октомври нямаше да стигне дотук, не мога да бъда удовлетворен ", сподели той. Както не мога да уеднаквявам " Хамас " с правата на палестинския народ, по този начин не мога да уеднаквявам всички обстановки ", добави той.

По-рано тази седмица Каселакис сподели, че до момента в който " част от Хамас прави терористични актове ", друга част от него взе участие в филантропична активност.

Мицотакис продължи: " Критиката, която отправихме към държавното управление на Израел за филантропичната покруса в Газа и за несправедливата, тъжна и трагична загуба на цивилни деца, е доста остра. "
 И Словения мисли да признае Палестина
И Словения мисли да признае Палестина

Надежда за мир в Близкия изток

Припомняме, че по-рано тази седмица на 28 май.

Израел ще порицае посланиците им за проекта на техните държавни управления , заяви ден по-рано " Ройтерс ", базирайки се на израелски чиновник.

Посланиците ще бъдат привикани в Министерството на външните работи в Йерусалим, където ще им бъде показан непубликуван до момента видеоклип на " Хамас ", който взема дами в плен по време на офанзивата против Израел на 7 октомври, която провокира войната в Газа, изясни служителят.

Освен това Израел отзова за съвещания

че признаването на палестинска страна би трябвало да пристигна след договаряния.
 Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май
Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май

Днес ще се преглежда кандидатурата на Палестина в Организация на обединените нации

Конфликтът провокира принуждение в окупирания Западен бряг и затвърди израелската съпротива против отстъпването на територии , където палестинците желаят да основат своя страна. Насърчаваната от Съединени американски щати дипломация по контрактуваното съглашение за две страни изпадна в застой преди десетилетие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР