И макар лично тя да предпочита шоуто не крие, че

...
И макар лично тя да предпочита шоуто не крие, че
Коментари Харесай

Кичка Бодурова ще се задържа все по-дълго време в България

И въпреки персонално тя да избира шоуто не крие, че у нас опциите са доста лимитирани. Веднъж към този момент съумяла да реализира фантазията си с шоуспектакъла „ Мечта “ в зала 1 на НДК и над нея летял акробат, имало и театър… Тази година възнамерява да направи концертите си взаимно с танцьорите от „ Максимус “, група „ Мистик “, поп артистът Георги Дюлгеров и „ Дани Милев бенд “. На пианото пък ще е Гого Милтиядов. За пръв път Бодурова ще извърши и няколко нови песни. Предвидила е и специфичен посетител, който за момента пази в загадка.

 

Все още не е взела дефинитивно решение, само че не е изключено турнето й да е прощално. Наясно е, че е доста мъчно за един артист или артист да се елементарни със сцената, само че си дава сметка, че е по-добре да го направи, до момента в който към момента е в силите си, даже в апогея си. В противоположен случай рискува да замязя на някоя подигравка или по-скоро на атракция, а не желае да стига до такава степен. Желанието й е да получава овации за песните, които извършва и да стига до сърцата на хората, а не от трогване и почитание към възрастта й. Времето обаче ще покаже по кое време ще настъпи моментът, в който ще се отдръпна от сцената. Горда е, че и това лято ще се изправи пред феновете си и ще им благодари, че към този момент 50 години са с нея.

 

Категорична е, че не се плаши от мисълта за слизане от сцената, само че почитателите й я обичат и упорстват да продължи и евентуално ще се вслуша в желанието им. Около измененията у нас през 1989 година Бодурова не концертирала в продължение на 3 години. Дори си мислела, че е завършила с кариерата в родината си. Тогава Хачо Бояджиев отишъл в Лос Анджелис, където живеела и я поканил да направи рецитал на „ Златният Орфей “. Разбира се приела с огромна наслада, а публиката я посрещнала горещо и си дала сметка, че това е нейното самобитно завръщане на българска сцена. Оттогава всяко лято най-малко за 3 месеца се прибира в страната и прави концерти.

 

Твърди, че има най-голямото самопризнание – любовта на хората от разнообразни генерации, които участват на концертите й освен у нас, а и по света. Не е получавала държавна премия, само че е почетен жител на родния си Бургас. Разбира се, би се зарадвала, в случай че трудът й бъде видян и оценен уместно от институциите.

 

За пътуването България-Америка и назад, нормално сменя по 3 самолета. Преди няколко години изживяла много стресираща обстановка – до момента в който прелитали сред Европа и Америка, след към час над водата, им било обявено за щета в самолета и трябвало да се върнат назад в Германия. Категорична е, че е извънредно човек да чуе сходно известие над Океана. Били тръгнали от Мюнхен, само че се наложило да кацнат във Франкфурт. В сходен междуокеански полет има над 350 пасажери. Всички били извозени и настанени в хотел. На другия ден трябвало да летят до Торонто, след което до Съединени американски щати. На сутринта обаче отишла до гишето и помолила да й сменят полета, с цел да не пътува през Канада, а непосредствено до Щатите.

Взела полет до Хюстън, а по-късно до Вегас.

 

Докато летяла повече от час над Океана в самолета за Америка, почнало да става доста топло. Съобщили за сериозен проблем и че се връщат в Европа като ще кацнат на най-близкото летище – в Лондон. Започнала да се моли на Богородица да й разреши да види още веднъж детето си. Когато самолетът се приземил, получила паник офанзива и слизайки от него почнала да плаче неистово, не можела даже да си вземе въздух, а пулсът й бил интензивен.

 

Не има вяра да има различен човек на света, на който в два поредни дни да му се случи сходно нещо. Дава си сметка, че в такива моменти е безусловно безсилна и не й остава нищо друго, с изключение на да види дали ще оживее. Определя го като извънредно прекарване и признава, че даже се заканила в никакъв случай повече да не се качи на аероплан, в случай че оцелее. За наслада обаче времето съумяло да заличи уплахата от претърпяното.

 

Уважава всички български сътрудници, само че най- на сърце са й Мими Иванова и Развигор Попов, които усеща като част от фамилията си. Едни от най-хубавите песни, които е изпяла, са по музика и текст на Развигор. Щастлива е, че Михаил Белчев и брачната половинка му Кристина, които също доста почита, ще участват на концерта й. Именно на негов концерт се качила за пръв път на сцена и почнала професионалната си кариера.

 

С годините човек става по-разумен. Дава си сметка, че напоследък желае да има повече персонално пространство, само че най-важното в една зрелост е човек да е удовлетворен от живота и това, което е направил и постигнал. В този ред на мисли счита, че се е справила добре.

 

Категорична е, че ще продължи да идва в България всяка година и сега даже търси да закупи жилище в София. Още предходната година разкри желанията си да прекарва повече време в България и добавя, че евентуално някои не са взели думите й на съществено, само че тя в никакъв случай не приказва празни приказки. В началото на август се чака да дойде и брачният партньор й Крис, с който имат намерение да отидат до Италия. Ще участва и на концерта й в Бургас на 28 август.

Двете й дъщери пък са планували да посетят концерта й в зала 1 на НДК на 11 ноември.

 

По-млаката й щерка Маги, която е осиновена, е цялостно нейно копие, тъй като още от ранна детска възраст е прекарвала всяко лято при нея. Амбициозна и упорита е, само че пък е сдържана и не толкова мъчително сензитивна – тази й уязвимост пък е взела огромната й щерка – Кристи.

 

По отношение на отминалите на 9 юни избори, Кичка Бодурова признава, че не е вярно да гласоподават хора, които не живеят в страната. Категорична е, че не може да пускаш бюлетина за хора, които не познаваш, а след това да НЕ им сърбаш попарата. Според нея право на глас би трябвало да имат хора, които най-малко 6 месеца от годината са си в България. Тайно се надява политиците ни да одобряват избирането им за огромна отговорност и чест, да вършат добрини за страната и един ден народът да загатва имената им с чест и почитание.

 

В края разкрива и тайната си за съвършена визия – не употребява захар, не пие алкохол, може да си разреши единствено по чаша вино, най-вече един път седмично, наложително върви към час всеки ден. И въпреки всичко това да е от особена значимост, Кичка Бодурова показва, че хубостта на човек идва най-много от вътрешното му лъчение. Радва се при всяко завръщане у нас и получава похвали, за които явно повода е, че си проличава щастието й от това още веднъж да е вкъщи.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР