На събитието на тема: България като нова дестинация за привличане

...
На събитието на тема: България като нова дестинация за привличане
Коментари Харесай

Министър Лорер: Целта ни е 5% икономически растеж

На събитието на тематика: " България като нова дестинация за привличане на вложители посредством съкращаване на световните вериги на доставки " бяха разисквани дейности за повишение на икономическия напредък, възстановяване на бизнес средата и задържане и привличане на непознати вложители в страната ни, оповестяват от Министерството на нововъведенията и растежа.

" Бяхме определени с доста явен мандат от българския народ - да стартираме да сътворяваме инфраструктура за естественото действие на страната. Мисията на нашето министерство е да генерира стопански напредък и нововъведения в България. Двете неща са свързани. Растежът посредством нововъведения е по-дълготраен “, акцентира той.

По думите му до момента главната спънка за вложения е бил рискът от корупция. „ Затова целим нулева приемливост към корупцията и унищожаване на административните спънки пред бизнеса “, безапелационен беше Лорер.

„ Ние бяхме определени след дълг интервал на политическа неустойчивост и с явен мандат да сътворяваме смяна в правосъдната система, възстановяване на опазването на здравето, развиване на образованието и създаване на инфраструктура “, сподели още той.

В умозаключение министърът на нововъведенията и растежа добави, че е извънредно значимо да се разпространява България като ниършоринг дестинация.

Представителите на комерсиалните камари показаха като един от главните проблеми в стопанската система неналичието на фрагменти. Друг проблем, който означиха е гарантиране върховенството на правото, включително на локалните и задграничните вложители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР